ויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??
-
@דני אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
@yzahn אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
הרובוט של נטפרי לא מבין אידיש
צרפתית וסינית הוא דווקא כן מבין.
רק אידיש לא?למה שיחסמו את ויקיפדיה העברית ויפתחו את ויקיפדיה באידיש?
ויקיפדיות בשפות אחרות מיועדות לציבורים אחרים כמו הציבור הצרפתי שאין עבורו חלופה של המכלול.
בכלל תן לי לשער שהויקיפדיה האידשית היא לא ברמה הכי גבוהה בלשון המעטה מבין כל הויקפדיות -
@יהודי-חכם אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
@yzahn אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
הרובוט של נטפרי לא מבין אידיש
צרפתית וסינית הוא דווקא כן מבין.
רק אידיש לא?למה שיחסמו את ויקיפדיה העברית ויפתחו את ויקיפדיה באידיש?
ויקיפדיות בשפות אחרות מיועדות לציבורים אחרים כמו הציבור הצרפתי שאין עבורו חלופה של המכלול.
בכלל תן לי לשער שהויקיפדיה האידשית היא לא ברמה הכי גבוהה בלשון המעטה מבין כל הויקפדיותהכותב יוצא מכמה נקודות הנחה. ומסיק מסקנות.
- האם באמת ויקיפדיה באידיש מנוהלת ע"י אותם שמנהלים אותה בעברית, סביר להניח שלא.
- עד שהיה את "המכלול", ויקפידיה הייתה פתוחה בנטפרי בתוספת אזהרה.
- נטפרי זה סינון אינטרנט לא קביעת רמה לאנשים... הויקיפדיה האידישאית לא חייבת להיות עם "רמה" על מנת לשקול אם לפתוח אותה או לא.!
-
@by6199 אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
אתה בעצם מתכוון שלנטפרי עוד אין עובד שיודע אידיש ומתאים לתפקיד של הכנת רשימת מלל שלילי באידיש ולתחזק
לנטפרי יש עובדים דוברי אידיש.
@yzahn אתה בטוח שזו הבעיה? -
-
-
@דני כאשר עניתי חשבתי שזה נכון, למעשה החברה פה שואלים שאלות טובות ואני חוזר בי. (זכור לי שיש איפשהו רשימת שפות שנתמכות על ידי הרובוט.)
-
עד לפני כ-4 שנים האתר היה פתוח.
אני ביקשתי את חסימתו, מאחר והיה בו תוכן מזעזע שהרובוט לא הצליח לאתר.
מיותר לציין כי כשעה לאחר שדיווחתי - האתר נחסם.אם יסמנו מילים שליליות בכתיב היידי, לא נוכל לכתוב יותר ביידיש שום דבר. הרבה מאוד תוכן נקי ייחסם.
-
@רק-נטפרי מה שאתה אומר, שהרובוט לא עובד טוב ביידיש.
מה שצריך לעשות, זה לשפר את הרובוט ביידיש, ולא לחסום אתרים מסוימים. שאם כן, מה יהיה באתרים אחרים, אם החסימה לא כל כך טובה. (גם הרובוט בעברית צריך שיפורים דחופים, רק שהבעיה בעברית בדרך כלל היא הפוכה שהוא חוסם גם דברים שאין בהם שום בעיה)
נ.ב. לי אין נגיעה בנושא, אני לא יודע יידיש. -
@מאןדהו אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
(גם הרובוט בעברית צריך שיפורים דחופים, רק שהבעיה בעברית בדרך כלל היא הפוכה שהוא חוסם גם דברים שאין בהם שום בעיה)
הרובוט בעברית הוא אכן נורא, אבל כדי שיקודם צריך שיותר אנשים יצביעו על פיתוח (לכאורה) הצבעה על שיפור הרובוט.
אני מאמין שחלק מהסיפור הוא הקדימה, אבל יש כאן גם משהו מעבר שהוא צורך ביצירתיות ללמד את הבוט הבנת הנקרא לדעת מתי המילה שעשויה להיות שלילית נכתבה בהקשר חיובי. -
@by6199 אם היית מבין בפיתוח ו/או בחצי כוס מלאה,
היית מהלל ומשבח את הגאונות של הרובוט של נטפרי, הוא מבין הרבה דברים נהדר.
"יכול להיות יותר טוב" זה משפט שיישאר נכון כנראה לנצח.לגבי האידיש אינני מבין מי צריך אתר אידיש שעלולים להיות בו דברים גרועים.
הרי בני חו"ל מסתדרים עם השפה המקומית שלהם למרות שהם יודעים גם אידיש יותר או פחות,
ואילו בני ארץ ישראל מסתדרים (עכ"פ בדוחק..) עם עברית, אז למה להסתכן באתר בעייתי.
הבעיה באידיש שזה אותו כתיב של עברית ומשמעות אחרת לגמרי, בגלל שהרובוט הוא יותר משוכלל מסתם רשימת מילים אז שיפור הרובוט באידיש יהיה על חשבון העברית ולהיפך. כמו"כ לגבש מילים שליליות לאידיש לא צריך דובר אידיש אלא צריך אנשים רעים דוברי אידיש. -
@נטפריס אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
הבעיה באידיש שזה אותו כתיב של עברית ומשמעות אחרת לגמרי, בגלל שהרובוט הוא יותר משוכלל מסתם רשימת מילים אז שיפור הרובוט באידיש יהיה על חשבון העברית ולהיפך
ניתן לתייג אתרים מה השפה שלהם (עכ"פ אתרים גדולים דוג' וויקפדיה)
-
@Chocolate וזה אומר שבטוח אין שמה עברית?
ובינינו אתה מוכן להסביר לתועלת מה הנידון? לתועלת ויקיפדיה דלת תוכן מלאת זבל? -
@by6199 אם היית מבין בפיתוח ו/או בחצי כוס מלאה,
היית מהלל ומשבח את הגאונות של הרובוט של נטפרי, הוא מבין הרבה דברים נהדר.
"יכול להיות יותר טוב" זה משפט שיישאר נכון כנראה לנצח.לא יודע כמה גאון הבוט של נטפרי, אני יודע כמה פעמים הוא חוסם מילים עם משמעות תקינה, וכמה פעמים הוא חוסם בגלל הבנה לא נכונה.
אתה אולי מסתכל מנקודת מבט של מסנן, תראה כמה חומרים שלילים אנו מצליחים לחסום בעזרת הבוט, המשתמש בדרך כלל רואה את ההיפך כמה פעמים נחסם לו דברים סתם.
אני כלל לא מזלזל בחשיבותו של הבוט שמסנן תכנים לא רצויים, בסוף אני יוצא מנקודת הנחה שאדם שיש לו סינון עסוק בעיקר בלחפש חומר שהוא נקי בדרך כלל ושם עלול להימצא דברים בעייתיים בניגוד לרצונו, ולא אדם שעסוק בלחפש חומר שלילי.
אני חושב שאם זו תהיה הגישה בהרבה מאוד מקרים הבוט יוכל להיות מקל יותר, באתרים שאינם בעלי אופי שלילי או ניסוחים וכו'.
זה אולי מצחיק, אבל עשיתי למישהו העברה בבנק הפועלים והבוט צינזר לי את השם שלו כי קוראים לו שם שעלול להיות בהקשר שלילי.
אני משוכנע שהבוט אף פעם לא יהיה מושלם, אבל אם עומד להצבעה כנראה שבאמת יש הבנה שיש מה לשבת עליו.כמו"כ לגבש מילים שליליות לאידיש לא צריך דובר אידיש אלא צריך אנשים רעים דוברי אידיש.
אני לא צורך אתרים באידיש, סתם להבנה יש לנטפרי אנשים רעים דוברי עברית? כלומר למה כדי להכיר מילים שליליות באידיש צריך להיות רע, ולהכיר מלים שליליות בעברית אפשר להיות צדיק גדול.
-
לגבי האידיש אינני מבין מי צריך אתר אידיש שעלולים להיות בו דברים גרועים
במשך כל האשכול אתה יוצא מנקודת הנחה שזה דבר בכלל לא נצרך.
מנין לך?
ובינינו אתה מוכן להסביר לתועלת מה הנידון? לתועלת ויקיפדיה דלת תוכן מלאת זבל?
מה זה הביטחון הזה??
לא כ"כ מבין את הגישה בכלל.
@רק-נטפרי אמר בויקיפדיה באידיש, חסומה בנטפרי??:
עד לפני כ-4 שנים האתר היה פתוח.
אני ביקשתי את חסימתו, מאחר והיה בו תוכן מזעזע שהרובוט לא הצליח לאתר.
מיותר לציין כי כשעה לאחר שדיווחתי - האתר נחסם.
.נראה לי קצת עצימת עיניים. מישהו התלונן על דף מסוים שמצא בו ניבול פה אז חסמו את כל האתר.
מזכיר לי סינון של פעם. (שם של פרי כלשהו?)הניקים פה מאוד החלטיים על סמך סברות.
מצידי, תגידו שאין משאבים לכך, או שיש דברים יותר דחופים. אבל מדוע אתם מחליטים לאנשים מה הם צריכים או צורכים?וזה מתמיה יותר מהכל:
סתם להבנה יש לנטפרי אנשים רעים דוברי עברית? כלומר למה כדי להכיר מילים שליליות באידיש צריך להיות רע, ולהכיר מלים שליליות בעברית אפשר להיות צדיק גדול.
-
במשך כל האשכול אתה יוצא מנקודת הנחה שזה דבר בכלל לא נצרך.
מנין לך?אדרבה, תוכיח לנו שזה משהו נצרך.
גם אני (ואני סבור שאני שמתמצא קצת באסיפת מידע באינטרנט, אולי לא? ) הייתי סבור די בהחלטיות על סמך סברא בלבד שאין מה לחפש בויקיפידיה באידיש.
אם אתה חולק, אדרבה שכנע אותי, תביא דוגמאות של דברים נחוצים שיש שם ולא במקום אחר.אבל מדוע אתם מחליטים לאנשים מה הם צריכים או צורכים
ברור שמכיון שמשאבי נטפרי מוגבלים הם יזניחו דברים שנראה שהנזק רב על התועלת. מה לא טוב בגישה הזו? האם לדעתך יותר טוב אם היו מקצים משאבים שווים לאתרים בעלי ערך רב ולאתרים בעלי ערך זניח?
סתם להבנה יש לנטפרי אנשים רעים דוברי עברית? כלומר למה כדי להכיר מילים שליליות באידיש צריך להיות רע, ולהכיר מלים שליליות בעברית אפשר להיות צדיק גדול.
לא לכל שאלה מתאים לפרט את התשובה ברחל בתך הקטנה. אני לא מכיר, אבל נדמה לי שעם קצת דמיון אפשר להאמין שיש משהו בזה.
-
יש לי הצעה לשיפור הבוט, שלכאורה היא המתאימה ביותר במקום לסמוך על משתמשים שבדרך כלל לא יודעים האם החסימה היתה מוצדקת או לא ושולחים פנייה.
מהיום תתעדו כל חסימה של הבוט ברשימה מסוימת של אתרים (אני מדבר על אתרים שלא מוגדרים כאתרי רפואה או אתרים לא נקיים).
אם מישהו יעבור על התיעוד ויראה את היקף החסימות והטעויות זה יהיה הלמידה הכי נכונה איך לשפר את הבוט.אני לא מצפה שעובד מסויים ישב מבוקר עד ליל על 100.000 תיעודים של חסימות מאותו היום זה לא אפשרי ולא מעשי אלא אם כן זה פרוייקט זמני וקצר לא לטווח ארוך.
אני כן מאמין שניתן להכניס רשימת אתרים בסיסיים כמו משרדי ממשלה, בנקים, ועוד עשרות אתרים שימושיים במיוחד ולעקוב אחרי החסימות בהם, ככל וכל חסימה תעבור בדיקה אנושית זה יוכל לייעל.
כמובן שניתן ללכת רחוק יותר ובמקום כל חסימה שתתועד, אז יהיה לחצן בכל פעם שיש חסימה שלח פרטי חסימה לבדיקה אם נראה לך שהחסימה בטעות, (אם לא יצטרכו לפתוח פנייה בשביל זה ויעשו את זה מתוך האתר כמות הדיווחים תוכפל ותושלש) -
@by6199 רעיונות נכונים, ואני גם שמח שאתה בביקורת בונה, משמע אתה נותן את התקוה ומפרגן הצלחה לנטפרי בעניין.
אני לא יכול לפרט, אבל הרעיון הראשון הוחלט כבר והוא מעשי, רק שלא בטוח יישמו אותו מבחינה טכנית כל עוד זה לא בראש הרשימה של ההצעות.
ההצעה לפיתוח כוללת את זה, וכוללת למידת מכונה, וכוללת שינוי בניתוח באופן שיהיה אפשרות יותר עדינה לכלול ולשלול.
עדיין המצב הקיים יש בו מעלה, כי מטפלים ככה במה שיותר חשוב, כי בממוצע שליחת הפניות היא על הבעיות היותר מפריעות מכלל הטעויות שהרובוט עושה ותמיד יעשה לטוב ולמוטב. -
אם כבר מדברים על הרובוט
הפעם קצת הגזים...
-
@וידאל מי אמר לך מה מופיע שם?
דברים הזויים גם נתקלתי, אבל לא כל פעם זה לא נכון.
הדגש על הטיפול אמור להיות לפי דעתי במקומות שאין הגיון שיהיה בעייה, ולא מקומות שהרובוט אמור לפעול.
ואגב יש אתר חדשות אחר שפתוח (נדמה לי ללא סינון רובוט) שנכתבים שם לאחרונה לא מעט דברים שאילו הרובוט היה שם היה מצונזר. (האתר לא רלוונטי לפרסום בפורום) -
@by6199 מוכן להתערב שזה טעות של הבוט
שלחתי פניה
בא נראה....עריכה
עכשיו הפניה טופלה וכצפוי הכתבה כשרה לחלוטין
https://hm-news.co.il/103593/