מרחבים משותפים אסון רוחני
-
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
א. כן? הרי כל הבעיה שהתלוננו עליה כאן בצ'אט זה זה שמבקשים ממישהו לשלוח למייל דברים בעייתיים.
זה הבעיה הקטנה
הבעיה היותר חמורה זה כשהוא שולח לרשימת תפוצה בלי שיבקשו -
@nigun אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
א. כן? הרי כל הבעיה שהתלוננו עליה כאן בצ'אט זה זה שמבקשים ממישהו לשלוח למייל דברים בעייתיים.
זה הבעיה הקטנה
הבעיה היותר חמורה זה כשהוא שולח לרשימת תפוצה בלי שיבקשוושוב, את רשימת התפוצה הוא לא השיג דרך הצ'אט של העבודה...
-
@ברצינות אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
ושוב, את רשימת התפוצה הוא לא השיג דרך הצ'אט של העבודה...
הוא חשב שהוא נכנס לצאט של מוזיקה ופתאום קיבל במייל סרטונים יפים ופתח מסקרנות, ואף אחד לא הזהיר אותו לפני......
-
@magicode אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@ליכט זה יכול להיאמר למי שמחפש 100 אחוז ביטחון מנטפרי.
וגם לדעתי רוב הקשרים בצאטים מתחילים מהישיבות עצמם. כאילו לי לדוגמא אין מושג שיש צאט שמעדכנים שמה על נושא מסוים. אבל בחורים מעבירים מאחד לשני. ואיך הם מכירים אחד את השני. דרך הישיבה.
יש גם כאלו בישיבה שאין להם סינון או שיש להם סינון שאפשר להעביר דרכו דברים בקלות יותר והוא משמש כבלדר לכל החברים בישיבה.במחילה ממע"כ.
אבל לא הבנתי כלל מה הטענה הזאת נותנת לנו.
לפי דבריך, צריך גם להפסיק מלהגן ולהתריע על כל בעיה (אופנה חדשה, מושגים חדשים, וכו') שנכנסת אצל בחורים.
כי הלא מקורה בישיבה, ולא סגרו את הישיבה...זה שבישיבה הוא נתקל בחבר לא (כ"כ) טוב, שעזר לו למצוא חבר (עוד יותר) לא טוב, שעזר לו להגיע ל.... וכו'
זו בהחלט לא סיבה לסגור את הישיבה, והיא אפי' לא יוצר מקום לדיון אם זה סיבה לסגור.אבל היא כן סיבה לדבר על זה שצריך ליזהר מחברים לא טובים.
ולנסות להקטין את אפשרויות הסיכון שאפשר להגיע אליהם בעקבות החברים.ושוב, לא באתי לחוות דעה למעשה לגבי הצ'אט.
רק היה חשוב לי לחדד את מקומו. -
במצב הנוחכי יש כפתור דווח
אם יחסמו את צאט \ מרחבים משותפים, ימצאו פתרונות אחרים לקבוצות ולא יהיה אפשרות דיווח
והרי את המייל לא יחסמו -
@ליכט
לא יודע איך אתה מבין את דברי. דיברתי כסוגיא על מרכיב האחריות. ולדעתי ההבדלים שהבאת הם הבדלים שמקטינים את הבעיה אבל לא משנים את מהותה. אם תחשוב תמצא גם מרכיבים שמגדילים את הבעיה. כלומר היכרות פיזית. אפשרות יותר לסמוך על החבר שלא יסבך אותך. -
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
כמדומני שנטפרי באופן רשמי לא מיועדת כלל וכלל לבחורי ישיבות בכל הקשר שהוא
ומוזיקה - על זה אחז"ל אין קטיגור נעשה סניגור. באת לסנגר על הצ'אט או לקטרג עליו שיחסם?...למה לא קשורה לבחורי ישיבות???
-
@magicode אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@ליכט זה יכול להיאמר למי שמחפש 100 אחוז ביטחון מנטפרי.
וגם לדעתי רוב הקשרים בצאטים מתחילים מהישיבות עצמם. כאילו לי לדוגמא אין מושג שיש צאט שמעדכנים שמה על נושא מסוים. אבל בחורים מעבירים מאחד לשני. ואיך הם מכירים אחד את השני. דרך הישיבה.
יש גם כאלו בישיבה שאין להם סינון או שיש להם סינון שאפשר להעביר דרכו דברים בקלות יותר והוא משמש כבלדר לכל החברים בישיבה.זה ממש לא נכון בחור אחד מצרף בחור אחר ואז יש שם עוד מלא בחורים מישיבות אחרות שאין מושג מי הם ומתפרסם שההוא הוא המנהל ואז מתחברים וכמובן שבמייל אין שום השוואה לישיבה ששם זה גלוי וכאן זה חסוי לגמרי
-
-
לכל מי שאומר שזה לא נצרך לעניני פרנסה, אני בחברה שבה כל התקשורת היא דרך chat של google ודרך מרחבים משותפים (קבוצת מפתחות X, צוות Y וכדומה)
רוב החברה לא חרדית, ואינם משתמשי נטפרי.
והקבוצות משמשות לעניני עבודה בלבד!
אם יחסמו את זה, החברה לא תאפשר לנו להשתמש עם נטפרי!!!
(לא נראה לי שהם יעברו לעבוד על משהו אחר...)נכון, אני צריכה להצהיר על כל קבוצה שאני פותחת, אבל זה מיד נפתח.
-
@zb אם אכן ישנם חברות שמשתמשות בזה, אז אפשר לפתוח אחרי בדיקה כמו אתרים.
הנקודה שיש כאלה באשכול שטוענים שיודעים בבירור שישנם הרבה מכשולות מכך
מטענות חלקם עולה שהבעיה נעוצה ברשימת המיילים, ואני מאמין שטכנית ניתן להסתיר את זה או לשנות את זה לXXX -
@zb אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
לכל מי שאומר שזה לא נצרך לעניני פרנסה, אני בחברה שבה כל התקשורת היא דרך chat של google ודרך מרחבים משותפים (קבוצת מפתחות X, צוות Y וכדומה)
רוב החברה לא חרדית, ואינם משתמשי נטפרי.
והקבוצות משמשות לעניני עבודה בלבד!
אם יחסמו את זה, החברה לא תאפשר לנו להשתמש עם נטפרי!!!
(לא נראה לי שהם יעברו לעבוד על משהו אחר...)נכון, אני צריכה להצהיר על כל קבוצה שאני פותחת, אבל זה מיד נפתח.
מדברים כאן על בעיה בקבוצות ענק לא בקבוצות של 20 אנשי צוות
-
אולי ניתן לאשר את פתיחת המרחבים המשותפים עם קריטריונים של צורכי עבודה, עם אזהרה לפני זה... כמו דברים אחרים
מאמין שאת רוב הבחורים שבסכנה זו זה יסנן, ישארו המתחכמים ביותר, ואלו שצריכים את זה באמת -
@יהודי-חכם אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
מטענות חלקם עולה שהבעיה נעוצה ברשימת המיילים, ואני מאמין שטכנית ניתן להסתיר את זה או לשנות את זה לXXX
אפשר להסתיר את זה רק למשתמשי נטפרי
אבל אי אפשר לשלוט מה המשתמשים בלי סינון יראו -
בכל מקרה, אם חוסמים חייבים לקחת בחשבון את המשתמשים שאכן משתמשים לצרכי פרנסה, ונדרשים לזה מטעם העבודה, שתהיה להם פתרון,
לא משנה אם על ידי נקודות או בצורה אחרת (אולי משתמשים שאינם GMAIL?) -
@zb אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
בכל מקרה, אם חוסמים חייבים לקחת בחשבון את המשתמשים שאכן משתמשים לצרכי פרנסה, ונדרשים לזה מטעם העבודה, שתהיה להם פתרון,
לא משנה אם על ידי נקודות או בצורה אחרת (אולי משתמשים שאינם GMAIL?)אפשר להעביר את זה לתגית 'סיכון פוטנציאלי לצעירים/ות ומשועממים/ות'
-
@ברצינות
מה הרווח בזה ? -
@ליכט
שהורים לבחורים\ות יוכלו לחסום את זה בהגדרות האישיות -
@יעקב-פ
הם יכולים לחסום גם עכשיו את תגית 'צאט גוגל'. -
@ליכט
את זה לא ידעתי
אבל אני חושב שבכללי זה רעיון לפתוח כזה תגית לעוד דברים