פתיחת דברים כשרים בוויפרי.
-
רעיון שגם מחשב שחסום עם וויפרי יהיה פתוח דברים כשרים, לפחות בסיסיים, לדוגמה מייל, בנקים וכו'.
כמובן הכי טוב שהכל מה שפתוח בנטפרי היה גם פתוח בוויפרי. -
@davd ואיך לדעתך יסונן התוכן? גם אתרים שפתוחים בנטפרי עוברים סינון.
-
@davd אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
רעיון שגם מחשב שחסום עם וויפרי יהיה פתוח דברים כשרים, לפחות בסיסיים, לדוגמה מייל, בנקים וכו'.
כמובן הכי טוב שהכל מה שפתוח בנטפרי היה גם פתוח בוויפרי.@משרדי אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
@davd ואיך לדעתך יסונן התוכן? גם באתרים שפתוחים בנטפרי עוברים סינון.
@administrators @magicode @MacroShadow
הרעיון הוא פחות או יותר ליצור תוכנה כמו שקיים בנתיב שחוסם את המחשב ללא צורך בVPN.
כמובן שיש בזה הרבה חסרונות, אך כשנטפרי יעשו את זה, אני מניח שיוכלו להביא מוצר הרבה יותר מוצלח, ובפרט שזה לא יהיה תחליף למה שקיים, רק משלים, ז"א כשמישהו נמצא בדרכים וכו' שיהיה לו גישה (אולי רק בסיסית לפחות).
ייתכן שניתן להכניס אופציה כזו בתוך הWifree או בתוך Anywhere. בכדי שזה יכלול את כל רשימת האתרים החדשים, זה יקבל עדכון אוטומטי פעם ביום/שבוע (כפי ראות עיני המתכנתים) או לחילופין שיהיה כפתור "עדכון" מובנה, שדרכו התוכנה תצליח להתעדכן (ע"י התחברות לאתר נטפרי שממילא מוחרג ב Wifree) למצב הכי עדכני ששייך.
אם לדעת המתכנתים, אין דרך שהתוכנה תזהה איזה תמונות סוננו ואיזה לא, אולי ניתן לעשות שזה לא יכלול סינון תמונות, ושום תמונה לא תוצג, כך לפחות יהיה גישה בסיסית לדברים חשובים, ומי שצריך יותר מזה יעשה VPN.
בכדי לוודא שזה לא הופך לתחליף קבוע (במידה שההנהלה רואה בכך חיסרון כמובן) ניתן לעשות שלא יהיה אפשרות להתחבר לפונקציה אלא"כ מתחברים מראש לפרופיל האישי בנטפרי, והתוכנה תזהה אם יש חיבור פעיל בחשבון.אני חושב שזה יכול להוות השלמה מאד חשובה ומשמעותית למוצר הקיים, בפרט שVPN לא מופץ כברירת מחדל , והרבה אנשים באמת לא צריכים את זה, וכדאי שיהיה איזשהו דרך להתחבר כשפעם ב נמצאים מחוץ לתחום וכו'.
-
@יוד נמתין לתגובת ה @administrators , אבל לא נראה לי שנטפרי בכיוון כזה.
-
@יוד הרעיון שלך זה בעצם להטמיע את הVPN בוויפרי
-
@shraga לא מדיוק, הוא מתכוון שהתוכנה תפעל לגבי אתרים מסוימים כפי שהתוכנה של נתיב פועלת כלומר סינון על מחשב הלקוח.
-
@משרדי הבנתי, אבל הרעיון בפועל שמבחינה טכנית יכול להיות מיושם זה הרעיון של השילוב, ואין הבדל בפועל מבחינת חווית משתמש בין הרעיונות
-
@shraga אתה מתכוון לVPN רק לאתרים מסוימים?
למיטב ידיעתי התוכנה של נתיב, קלה יותר להפעלה. -
@משרדי אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
למיטב ידיעתי התוכנה של נתיב, קלה יותר להפעלה.
מה הכוונה "קלה"
-
@shraga נתקלים בפחות תקלות.
-
@davd אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
כמובן הכי טוב שהכל מה שפתוח בנטפרי היה גם פתוח בוויפרי.רעיון מעולה, ניתן אולי לפתוח למשימות כבדות שאין מקום בסים לבצע. לדוגמא שיהיה ניתן לעדכן ווינדוס דרך זה, להעלות תמונות לגוגל דרייב [אם רוצים לחסום כי א"א לסנן, ניתן לאפשר להעלות ולא להוריד], לעשות גיבוי ענן וכדו'. לי יש רק 10GB לחודש, ואין מקום בסים לעשות פעולות אלו וכן הוא מידי איטי לכמות חומר כזו, אך יש לי מקום להתחבר דרך WIFI לא כשר אך זה חסום לי.
ניתן אולי לצורך זה לחסום אפי' את הדפדפן ולאפשר רק לתוכנות ספציפיות להשתמש בזה. -
@shraga אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
@משרדי הבנתי, אבל הרעיון בפועל שמבחינה טכנית יכול להיות מיושם זה הרעיון של השילוב, ואין הבדל בפועל מבחינת חווית משתמש בין הרעיונות
אני חושב שVPN יותר נתון לתקלות, וגם צריך יותר משאבים (הרי צריך שרת והגדרות חיבור פרטניים לכל משתמש אם אני לא טועה) אך לכאורה הרבה יותר קל לביצוע היות וזה כבר קיים, אך תוכנה זה יצריך הרבה יותר השקעה בפיתוח אך הרבה פחות משאבים בהמשך לכאורה... ולכאורה גם יהיה הרבה יותר יציב בכל מקום בעולם ובכל רמת חיבור.
-
@יוד אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
הרעיון הוא פחות או יותר ליצור תוכנה כמו שקיים בנתיב שחוסם את המחשב ללא צורך בVPN.
-
@יוד אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
יותר השקעה בפיתוח אך הרבה פחות משאבים בהמשך לכאורה
אפשר באותה מידה גם להשקיע בפיתוח הvpn כך שיהיה יציב יותר בכל מקום בעולם ובכל רמת חיבור
-
@לחיל-אומר
יש לי רעיון אחר "VPN בלי בעיות חיבור". רעיון גאוני רק אני לא יודע איך עושים אותו.....
-
בעיקרון vpn של נטפרי כבר קיים, יש לנטפרי תוכנה שאפשר לגלוש דרכו דרך כל אינטרנט בעולם ולעבור דרך הסינון המלא של נטפרי, אבל כמובן שזה מחיר נפרד.
כוונתי בהצעה/בקשה/רעיון זה הוא שיהיו פתוחים קישורים מסוימים, לדוגמה מייל, עידכוני ווינדוס ועוד מה שאנשים יבקשו ושיהיה אפשרות לפתחם בלי סינון. -
רעיון חזק אולי כדאי להוסיף גם דפים שא"א להתחבר ב vpn כשמתחבירם לwifi לדוגמא במלונות שהוא מבקש אישור לתנאי השימוש בשביל לגלוש, ואי אפשר להכנס כי אין רשת מצד נטפרי וחוזר חלילה.
כמו"כ אם אפשר לעשות את הרעיון שהוצע פה, כמו שכבר כותבים פה-אפשר לעשות אתזה על כל האתרים, במקום ה vpn שידוע כמלא בעיות- בכל המקומות -
@shraga אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
@יוד הרעיון שלך זה בעצם להטמיע את הVPN בוויפרי
אם אני לא טועה, ככה זה בנט-נקי (רימון) עכ"פ ככה זה היה אי פעם...
בכל מקרה ההרגשה האישית שלי היא שאם כבר מחפשים פתרון כזה, הרעיון של תוכנה עדיף, כי ההסתמכות על VPN לא נראה לי כ"כ בריא... אך ייתכן שהפיתוח של תוכנה כזאת היא מסובכת יותר ומסוכנת יותר.., יבואו @administrators ויגידו. -
@לחיל-אומר אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
אולי כדאי להוסיף גם דפים שא"א להתחבר ב vpn כשמתחבירם לwifi לדוגמא במלונות שהוא מבקש אישור לתנאי השימוש בשביל לגלוש, ואי אפשר להכנס כי אין רשת מצד נטפרי וחוזר חלילה.
אני חושב שכיום זה כבר עובד, אתה פשוט אמור להכנס לדף הבית של נטפרי Netfree.link וזה פתוח,
ואז אתה מנותב לדף הכניסה של הראוטר. -
@yits רק במידה ומדובר בכתובת ברשת הפנימית, הרבה פעמים זה מנותב מיד לדף אישור נוסף ברשת הרגילה, וזה נחסם על ידי wifree