קיבלתי סימן.
-
כל הכבוד!
-
יש לך מכר ששוקל להצטרף לנטפרי? תגיד לו שיודיע לספק בהתחברות שהוא בחר בו בגלל שהוא לא נכנע ללחצים
מכיר מישהו באתוג רימון שעוזב? תן לו ליידע את ההנהלה שהעזיבה היא חלק ממלחמה שהם בחרו נגד הציבור.
-
- @GolanArt יש לי הקלטות עם שקרים על נטפרי חבל על הזמן (מלפני שבוע) לאן להעביר?
2.לדעתי הבעיה עם נטפרי הוא פשוט שאין לנו יחצנים שמתראיינים בכל תחנה פעמיים בשנה (בא לי לצחוק כשאני חושב האיך@magicode מתראיין), ואין לנו הכסף לכל הפרסומים וממילא אין לנו עכשיו מי שיזעק את זעקת משתמשי נטפרי, רק בא נחשוב עם ח"ו הסיפור היה הפוך נטפרי תובעת חברת אתרוג, איזה זעקה היתה קמה בכל התחנות.
3.לדעתי אנחנו הלקוחות שקיבלנו הכי הרבה מנטפרי צריכים לקחת על עצמנו מיזם משותף לחתום כל הרבנים על מכתב תמיכה בנטפרי.
4.ללא ספק שמאבק משפטי עולה הרבה כסף ובל"נ באם נצטרך אתרום גם אני את חלקי.
-
מי שרוצה לחפור בענין הפטנט האמור, המסמכים כולם נמצאים כאן, באתר משרד המשפטים
http://www.ilpatsearch.justice.gov.il/UI/RequestDetails.aspx?ReqId=225819
-
@Chocolate אמר בקיבלתי סימן.:
2.לדעתי הבעיה עם נטפרי הוא פשוט שאין לנו יחצנים שמתראיינים בכל תחנה פעמיים בשנה (בא לי לצחוק כשאני חושב האיך@magicode מתראיין), ואין לנו הכסף לכל הפרסומים וממילא אין לנו עכשיו מי שיזעק את זעקת משתמשי נטפרי, רק בא נחשוב עם ח"ו הסיפור היה הפוך נטפרי תובעת חברת אתרוג, איזה זעקה היתה קמה בכל התחנות.
3.לדעתי אנחנו הלקוחות שקיבלנו הכי הרבה מנטפריצריכים לקחת על עצמנו מיזם משותף לחתום כל הרבנים על מכתב תמיכה בנטפרי.
4.ללא ספק שמאבק משפטי עולה הרבה כסף ובל"נ באם נצטרך אתרום גם אני את חלקי.
תודה. שלח לי ל golan.art.design@gmail.com
-
הגדרה לרישום פטנט בחוק הישראלי הוא:
זכות לבקש פטנט
2. בעל אמצאה כשירת פטנט זכאי לבקש, לפי הוראות חוק זה, שיינתן לו פטנט עליה.אמצאה כשירת פטנט – מהי? (תיקון מס' 4) תש"ס-1999
3. אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית – היא אמצאה כשירת פטנט.אמצאה חדשה – מהי?
4. אמצאה נחשבת לחדשה, אם לא נתפרסמה בפומבי, בין בישראל ובין מחוצה לה, לפני תאריך הבקשה –
(1) על ידי תיאור, בכתב או במראה או בקול או בדרך אחרת, באופן שבעל מקצוע יכול לבצע אותה לפי פרטי התיאור;
(2) על ידי ניצול או הצגה, באופן שבעל מקצוע יכול לבצע אותה לפי הפרטים שנודעו בדרך זו.התקדמות המצאתית מהי?
5. התקדמות המצאתית היא התקדמות שאינה נראית כענין המובן מאליו לבעל מקצוע ממוצע על סמך הידיעות שכבר נתפרסמו, לפני תאריך הבקשה, בדרכים האמורות בסעיף 4.לעניינו, אין כאן שום זכות לפטנט, ולכן ניתן לבטלו. וזאת מאחר לפי סעיף 5. כל בעל מקצוע היה מבצע את הצנזור של האלנטים שלא רוצים להציג ע"י שינוי התוכן של האלמנט, גם לולא הפרסום שלהם מאחר וזה חלק משפת HTML שמבוסס על אלנטים/בלוקים ולא כדף רגיל, אין כאן שום אמצאה חדשה.
מה שהמשתמשים יכולים לעזור, זה לאתר שימוש בשיטה זו לפני מועד רישום הפטנט שלהם.
-
תובנה שעלתה לי לחידוד נקודת המאבק:
לרשום פטנט על סינון אינטרנט ולא לתת לאף אחד לעשות את זה זה כמו שמישהו ירשום פטנט על ברירת קטניות מתולעים וימנע ממני לברור לעצמי.
או שמא יותר כמו שרבנות תרשום פטנט על השגחה על חנויות/מפעלים ולא תיתן לפתוח השגחה מהודרת.בעצם שורש העניין הוא לרשום פטנט על אידישקייט ולא לתת ליהודים אחרים לעשות את זה, לא שונה מהותית מלרשום פטנט על להתפלל שחרית ולחייב אותך לצאת יד"ח ממנו...
-
@Shalom12 אמר בקיבלתי סימן.:
לכאורה כמו שנאמר בפרוג הם הגישו בקשה ב2011 וטיפלו בה ברצינות רק ב2016 אחרי שנטפרי תפסה תאוצה ובעצם כבר השתמשה בשיטה.
בתעודת הפטנט מופיע במפורש:
תאריך בקשה: 28/12/2011
תאריך פרסום קיבול הבקשה: 31/08/2016
תאריך מתן פטנט: 01/12/2016 -
@אלי-TZA אמר בקיבלתי סימן.:
לכאורה כמו שנאמר בפרוג הם הגישו בקשה ב2011 וטיפלו בה ברצינות רק ב2016 אחרי שנטפרי תפסה תאוצה ובעצם כבר השתמשה בשיטה.
תאריך מתן פטנט: 01/12/2016המועד הקובע זה מועד הבקשה.
-
על סמך מה אתה משוכנע בזה?
-
@by6199 אמר בקיבלתי סימן.:
זה החוק.
מועד בקשה, לפעמים מגישים אפי' הגשה חלקית לא מסודרת העיקר שיהיה תאריך תחולה.
תאריך קיבול הבקשה, זה תאריך שבו הרשם השתכנע שיש כאן פטנט והמסכמים תקינים, ואז יש שלב פרסום להתנגדויות ודיון ובהמשך מועד המתן הפטנט, ורק אז אפשר לתבוע. -
איני משפטן, אולם לפי הבנתי הדלה אין כל סמך לתבוע את החברות שמספקות שירותי רשת בלבד בייחוד שהתשלום לנטפרי נעשה בנפרד.
לאחר תוכנת הvpn ודאי שאין מקום לטענה כי אולי ניתן גם לתבוע את בזק בינלאומי או כל ספק שנותן אפשרות טכנית לגלוש דרך הvpn ולא חוסם את האפשרות להשתמש בפטנט ששייך כביכול לחברה אחרת.
היחיד שיכול להיתבע במידה ויש קייס זה נטפרי עצמה הם מוזמנים....
-
מציע לבחון את המסמכים כאן, לא אומר שבאמת מדובר בפטנט אדיר כפי שבעל הפטנט מנסה לשווק, אבל מדובר ברישום בינלאומי כבר משנת 2009
-
מציע לבחון את המסמכים כאן, לא אומר שבאמת מדובר בפטנט אדיר כפי שבעל הפטנט מנסה לשווק, אבל מדובר ברישום בינלאומי כבר משנת 2009
סגור בנטפרי שלחתי לבדיקה
-
דבר ראשון רואים איך שזה הדליק פה את כל חברי הקבוצה, שבתוך זמן כזה קצר אנחנו קבר מחזיקים ב 82 תגובות, זה מראה על הזעם של הציבור, ועל האנרגיה הרב שיש כאן להגנה , אני אישית יכול לסייע בגיוס כספים להגנה משפטית על הנושא הזה שהוא הצלת נפשות כפשוטו ממש, לטעמי אני רואה את נטפרי רק יוצא עם כח גדול יותר אחרי הסיפור הזה, ורק אבקש מהציבור להוסיף לחתימת הפרופיל את מה שאני הוספתי בחתימתי, כי בסוף כולם מצדיעים לו,
-
@by6199 אמר בקיבלתי סימן.:
זה החוק.
מועד בקשה, לפעמים מגישים אפי' הגשה חלקית לא מסודרת העיקר שיהיה תאריך תחולה.
תאריך קיבול הבקשה, זה תאריך שבו הרשם השתכנע שיש כאן פטנט והמסכמים תקינים, ואז יש שלב פרסום להתנגדויות ודיון ובהמשך מועד המתן הפטנט, ורק אז אפשר לתבוע.
פיצויים על הפרה החל מתאריך הפרסום המוקדםסעיף 179 לחוק תוקן ע"י הוספת תת-סעיף חדש 179(1) אשר מאפשר לבית המשפט לפסוק פיצויים במקרה של הפרת פטנט לתקופה שבין הפרסום המוקדם לבין פרסום הקיבול של הבקשה5. יש לשים לב שגם במקרה של בקשה לאומית אשר נסמכת על בקשת PCT, רק תאריך הפרסום של הבקשה הישראלית הוא קובע זכאות לפיצויים במקרה של הפרת הפטנט שיינתן בסופו של יום, לא תאריך הפרסום של בקשת ה- PCT.
הפיצויים יהיו על בסיס תמלוגים סבירים שהמפר היה חייב בהם לו הוא היה מקבל רישיון לניצול האמצאה. פיצוי כזה יינתן אך ורק אם האמצאה הנתבעת בפטנט זהה במהותה לזו שבבקשה שפורסמה.
תחולה
כל התיקונים בחוק, למעט אלה שעניינם הקדמת הבחינה, בתוקף מיום פרסום התיקון. הסעיפים החדשים לעניין הקדמת הבחינה ייכנסו לתוקף תוך 6 חודשים מיום פרסום התיקון, דהיינו ב-12 בינואר 2013.
-
"וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ"
-
@by6199 באם ניתן להוכיח שעוד לפני 2011 נעשה שימוש על ידי גוף אחר, ולכן כלל לא היה זכות להגיש בקשה לפטנט עדיף מאשר להיכנס לדיון באיזה תאריכים היתה הפרה וממתי התחולה וכו'.
-
פירסמתי בפרוג ואני מפרסם גם כאן:
בציבור הדתי-לאומי פועלת תנועה חברתית בשם "עזים בקדושה - לוקחים אחריות", והמטרה שלה היא לעודד את הציבור להתקין סינון בטלפונים - הסינון המומלץ על ידיהם הוא של נטספארק (לאחר שלכאורה בדקו בהתחלה את הסינון של נתיב, של רימון וכן אפליקציות חינמיות)אבל מי מפעיל את האתר www.azim.co.il?
התשובה לפניכם...
חברת נטספארק בע"מ, והבעלים שלה משה דורון שהוא גם אחד מהחתומים על בקשת הפטנט.
לפי החוק הם חייבים לפרסם גילוי נאות, והם מפרים את זה. לדעתי כדאי לצרף את זה לתגובה נגדית כלפיהם -
@by6199 באם ניתן להוכיח שעוד לפני 2011 נעשה שימוש על ידי גוף אחר, ולכן כלל לא היה זכות להגיש בקשה לפטנט עדיף מאשר להיכנס לדיון באיזה תאריכים היתה הפרה וממתי התחולה וכו'.
בתביעת פיצויים גישה כזו תתגלגל מה ההבדלים ביניהם ותמיד ניתן למצוא הצדקה כמו שכל פטנט ניתן לומר שלא הייתה הפרה