בעניין הויקי
-
יש לי שתי שאלות ונקודות למחשבה בעניין הויקי:
א. אני לא מנסה לקרר את העוסקים במלאכת הכתיבה העריכה והתרגום, אבל מידי פעם עולה בדעתי מחשבה שאולי הויקי הזה לא באמת יעיל, יש מישהו שמסתכל בו ונעזר על ידו? זה חוסך בתמיכה בשירות לקוחות? או שהפעילות היחידה בויקי זה רק עריכות...
ב. בעניין הויקי באנגלית, איך אפשר לדאוג שהויקי האנגלי יהיה מעודכן כמו הויקי הישראלי? גם אם יבוצע פרויקט תרגום, כמו שהחבר'ה כאן ב"ה עושים, לכאורה הוא יהיה חד פעמי, מה גם שקשה לנטר הבדלים בין שפות שונות -
הערכים העיקריים זה ספקים ומחירים.
אני חושב שאם יהיה ערך מסודר על נטסטיקים, גם הוא יהיה עם הרבה שימוש.
ועוד משהו: כל פעם ששולחים מישהו ששאל שאלה לוויקי, זה שווה (בשונה מאשכול מבולגן -
בוויקי הכל מסודר).אני חושב שהאינדקסים שם לא טובים, וצריך לסדר אותם מחדש.
ולכן קשה להשתמש בזה. -
@shraga אמר בבעניין הויקי:
א. אני לא מנסה לקרר את העוסקים במלאכת הכתיבה העריכה והתרגום, אבל מידי פעם עולה בדעתי מחשבה שאולי הויקי הזה לא באמת יעיל, יש מישהו שמסתכל בו ונעזר על ידו? זה חוסך בתמיכה בשירות לקוחות? או שהפעילות היחידה בויקי זה רק עריכות...א) אכן הויקי מיועד לחסוך בתמיכה למשתמשי נטפרי, אבל הוא גם עוזר ליועצי סינון ברחבי העולם שמתעדכנים דרך הויקי ובודקים בויקי על שאלות ששואלים אותם על נטפרי.
ב) בנוסף יועצי סינון וכמדומני גם נטפרי עצמה, מפנים לקוחות לויקי, לדוגמא לקוח שפונה שיש לו בעיה בהורדת כרטיס טיסה של Wizz, או שמתקשה בהתקנת תעודת אבטחה רגילה או במכשיר מסוים, - תעשה חיפוש בפורום כמה פעמים הופנו לקוחות לויקי גם על ענינים פשוטים ביותר.
ג) אולי @administrators יכולים לבדוק כמות המשתמשים בויקי ע"י כתובות IP שנכנסים בויקי (או בצורה אחרת) ולבצע פילוח כמה מהם הם עורכים וכמה משתמשים שמתעדכנים בויקי.
ב. בעניין הויקי באנגלית, איך אפשר לדאוג שהויקי האנגלי יהיה מעודכן כמו הויקי הישראלי? גם אם יבוצע פרויקט תרגום, כמו שהחבר'ה כאן ב"ה עושים, לכאורה הוא יהיה חד פעמי, מה גם שקשה לנטר הבדלים בין שפות שונות
צודק, לכאו' אחרי סיום התרגום יהיה צורך שנטפרי ימנה א' מעובדיה לעדכן תמיד את הויקי אנגלית - נכון לעכשיו שזה ממילא לא מעודכן אז קשה שמישהו יעדכן את הכל, אבל כשהמתנדבים יסיימו את עבודתם זה כבר ענין של כמה דקות ביום - רובם של העריכות בעברית אינם קריטיים הם בעיקר תיקוני עריכה וסגנון - אני מניח שנטפרי יכולה למנות עובד לכמה עריכות בשבוע.
-
א. אני לא מנסה לקרר את העוסקים במלאכת הכתיבה העריכה והתרגום, אבל מידי פעם עולה בדעתי מחשבה שאולי הויקי הזה לא באמת יעיל, יש מישהו שמסתכל בו ונעזר על ידו? זה חוסך בתמיכה בשירות לקוחות? או שהפעילות היחידה בויקי זה רק עריכות...
ב. בעניין הויקי באנגלית, איך אפשר לדאוג שהויקי האנגלי יהיה מעודכן כמו הויקי הישראלי? גם אם יבוצע פרויקט תרגום, כמו שהחבר'ה כאן ב"ה עושים, לכאורה הוא יהיה חד פעמי, מה גם שקשה לנטר הבדלים בין שפות שונותא. בנוגע לשאלה אם זה חוסך בתמיכה, התשובה היא חד משמעית כן, במקום שנצטרך להאריך בהסברים די לשלוח את הלקוח לויקי. זה יעיל למי שאינו בכלל הטכנופובים, ואלו שכן, גם אם הדברים יהיו פרוסים כשמלה וכטוהר הרקיע הם לא היו מסתדרים בגלל המחסום הנפשי ש"אני לא מבינ/ה במחשבים". עם זאת, לדעתי נכון שמרבית הערכים יהיו מפוצלים, הדרכה שלבית ברורה, והסבר מורחב.
ב. אם כל מי שמתרגם ערך באנגלית ירשם לשינויים בדף בעברית של אותו ערך הוא יוכל להמשיך ולעדכן את הערך. דא אקא שזה יועיל א. אם המתרגם נשאר פעיל ב. רק לדפים שתורגמו מעברית ולא לדפים שנוספו בעברית (כדוגמת דף זה שנוסף לויקי בעברית לאחר סיום בניית האינדקס לתרגום: http://wiki.netfree.link/index.php/התקנת_תעודה_ב_curl)
-
@MacroShadow אמר בבעניין הויקי:
ב. אם כל מי שמתרגם ערך באנגלית ירשם לשינויים בדף בעברית של אותו ערך הוא יוכל להמשיך ולעדכן את הערך.
איך נרשמים לקבל עדכונים על דף, נסיתי ולא הצלחתי - לא מצאתי דף בויקי שמסביר את זה
דא אקא שזה יועיל א. אם המתרגם נשאר פעיל ב. רק לדפים שתורגמו מעברית ולא לדפים שנוספו בעברית (כדוגמת דף זה שנוסף לויקי בעברית לאחר סיום בניית האינדקס לתרגום: http://wiki.netfree.link/index.php/התקנת_תעודה_ב_curl)
הדף כבר תורגם וכבר מופיע באינדקס, אני מקווה שתירגמתי את זה נכון
-
זה אחד מהסיבות שחייב להיות על דומיין נפרד ככה כל שבוע שבועיים נכנסים בשינויים אחרונים ורואים כל השינויים שנעשו ומעדכנים בהוויקי האנגלי
(משהו שהמתנדבים יכולים להמשיך לעשות) -
@shraga שאלה טובה שאלת. וגם אני חושב שיש בשאלה זו הרבה מן האמת.
אך בכל זאת, אני אישית משתמש עם הרבה מחלקי הויקי (גם כאן בפורום, וגם) להסברים ללקוחות במייל.בהפניה לויקי יש 2 יתרונות שאינם בתשובה עצמאית:
- בד"כ הענין מופיע שם בהרחבה ומוסבר בטוב טעם (ומהאי טעמא אני משתדל לערוך שם ולנסות לדאוג שזה אכן יכנס בהגדרה הנ"ל).
- הגם שיש הסתייגות של נטפרי שהויקי נערך ע"י המשתמשים, בכל זאת הויקי נראה יותר 'רשמי', ואנשים נוטים יותר לקבל מה שנאמר שם בהחלטיות ומבלי לערער.
-
ואני חושב שצריך בדחיפות לארגן אותו מחדש עם מפתחות מסודרים.
הרבה פעמים אני רוצה לחפש משהו, ואין לי מושג איך להגיע אליו -
נקודה נוסף בגלל שבחו"ל נטפרי עדיין לא נכנס,
דיברתי כבר עם כמה אנשים וכולם רוצים לדעת מה זה הסינון המוזר הזה, עכשיו במקום להתחיל לתת הרצאה של חצי שעה, היה הרבה יותר קל באם היה וויקי באנגלית שאני יכול לשלוח אותם להבין איך הסינון תמונות עובדות איך הפניות וכו' -
@Chocolate אמר בבעניין הויקי:
נקודה נוסף בגלל שבחו"ל נטפרי עדיין לא נכנס,
דיברתי כבר עם כמה אנשים וכולם רוצים לדעת מה זה הסינון המוזר הזה, עכשיו במקום להתחיל לתת הרצאה של חצי שעה, היה הרבה יותר קל באם היה וויקי באנגלית שאני יכול לשלוח אותם להבין איך הסינון תמונות עובדות איך הפניות וכו'זו גם הסיבה שנתרמתי לענין
-
@שלו' אמר בבעניין הויקי:
הדף כבר תורגם וכבר מופיע באינדקס, אני מקווה שתירגמתי את זה נכון
זריז
עשיתי תיקון קל. -
@שלו' תיצור קשר איתי (דרך האתר)
-
פוסט זה נמחק! -
אני נעזר רבות בויקי, מרבית הידע שלי במוצר "נטפרי" מגיע מניסוי וטעיה והויקי.
-
@shraga לא כ"כ הבנתי מנין לך שהויקי לא עוזר ומעניק ידע לרבים? אני אישית נעזרתי בו הרבה.
-
@MacroShadow בדף התקנת תעודה במחשב ChromeBook ככל הנראה היה טעות קטנה שהיה חסר פסיק, וזה לא היה מובן, תיקנתי את זה, נא לבדוק אם לא טעיתי.
-
@שלו' מצויין, ייש"כ.
-
אולי הויקי הזה לא באמת יעיל
הצעתי בעבר, ועדיין חושב שזה ישפר את השימושיות עשרת מונים
לבנות דף עם שדה "מה תרצה לדעת"
ותוך כדי הקלדה יעלו תוצאות מהויקיכמה שרק יהיה יעיל, אינני מסוגל לקרוא מגילות
טרחניותארוכות ומפורטות.
בקיצור האריכות והפירוט חשוב, אבל יעיל לאנשים מסוימים אם יוכלו למצוא את שחיפשו בקלות. -
@אהרן הכוונה ל"עזרה" של מיקרוסופט ודומיהם? אכן, רעיון מצוין
-
פוסט זה נמחק!