שאלה בנוגע למחירי ספקים
-
@magicode אמר בשאלה בנוגע למחירי ספקים:
הסבירו את זה פה כמה פעמים. אני ינסה להסביר שוב. אולי יבינו.
קודם כל הספק כן משקיע על שרתים. ההחזקה של השרתים עליו. ההחזקה של התוכנה שנמצאת על השרת עלינו.
דבר שני גם אם לא נחשיב את עלויות השרתים. לטענת החברות גולשי נטפרי גולשים בממוצע יותר מהציבור הכללי. ומנצלים יותר את החבילה.
בגלל מלא סיבות. אתם יכולים לחפש.
דבר שלישי אין להם מתחרים. הם הכי זולים בנטפרי ואין להם מישהו שמציג משהו יותר זול. לכן למה להוריד את המחיר?סיבה שלישית ניראת באמת הכי הגיונית
לגבי הסיבה השניה אין לנו שום דרך בעולם להוכיח אחרת להם יש גישה לנתונים ולא לנו.... או שכן או שלא.
לי יש רק סברא בסיסת שאומרת שמשתמש חילוני צורך יותר מדיה מחרדי. וכבר כתבו מלא סיבות למה.לגופו של ענין לדעתי כל עוד לא יהיה מישהו שיתפוס יוזמה וידאג למחירים זולים כמו בטרף המחיר ישאר אותו הדבר.
דרך אגב אני מאמין שאם נטפרי עצמם יספקו את הסימים המחיר ירד פלאים. -
@מושט
@Uria53
כמי שניסה בעבר לקחת סימים מול שרתים שלי ולשווק אותם במחיר מוזל, אני יכול לומר לך בבירור, שגם בכמויות גדולות עדיין יש מחיר לא מועט שחברות הסלולר רוצות.
אני מסכים עם @Uria53 שהמחירים לא משתווים למסלולים המוצעים לחילונים, אבל יש לחברות הוכחה (בדוחות סיכום) די ברורה שהדאטא בנטפרי נזללת יותר באופן יחסי מאשר לחילונים.
ומלבד זה יש עוד את הטענה שהביא @magicode לגבי זה שאין להם מתחרים רציניים כיום.@Uria53 ,
כתבת שיש לך ידע נרחב בשרתים, ושיש לך נסיון בעבודה מאחרי הקלעים בחברת סלולר.
אולי תרים את הכפפה, ותביא לנו סימים זולים על שרת שלך?
לפי הדוגמאות והמחירים שהבאת למעלה, זה אמור להיות רווח לא רע, גם אם תרוויח רק 30%. -
@מושט אמר בשאלה בנוגע למחירי ספקים:
לי יש רק סברא בסיסת שאומרת שמשתמש חילוני צורך יותר מדיה מחרדי. וכבר כתבו מלא סיבות למה.
וכנראה הוא עושה את זה על ווייפי ולא על הסים ולכן החברות לא רואות בדוחות
-
בכל הסיפור הזה לא חסרים אשמים, אני לא נציג של X2One ואין לי גם כוונה להיות סנגור של אף אחד מהצדדים פה.
מי שעשה שימוש שהוא לא הוגן, יודע בוודאות שהוא ביצע שימוש שהוא לא הוגן, לא דיברתי על אדם שביצע פעם אחת שימוש מוגבר בחבילת הDATA שלו, אלא על אנשים שביצעו שימוש שהוא לא הוגן (כלומר לא שימוש אישי / פרטי) ומי שעשה שימוש כזה יודע ב99.99% שהוא עושה את זה [אלא אם הוא ממש בעל חוסר מודעות עצמית].אני לא מבין מדוע ביצעת גיבוי לענן עם דברים פרטיים ואישיים - ענן וירטואלי חשוף להרבה ו/או מועד לפירצות אבטחה, טיפ אישי - עדיף לך לקנות כונן חיצוני בשביל דברים כאלו זה חוסך לך הרבה כסף [תשלום חודשי לענן] אם אתה רוצה מידע או עזרה בנושא או תצטרך עזרה בנושא אני מוכן לעזור לך [מן הסתם שבלי תשלום].
לגבי התנהלות החברה - אני לא רוצה להיכנס בכלל למה שהחברה ביצעה ללקוחות שלה, אבל בלשון המעטה - היא לא היתה בסדר.
בנוסף לכך, כל חברה מגדירה לעצמה את ההגדרה של "שימוש בלתי הוגן" וזאת מאחר ואין שום חוק ציוני שמגן על כך בחוקה הציונית, למיטב זיכרוני החברות מציינות זאת [בעבר לא עשו זאת עד שמשרד התקשורת הורה להן לעשות זאת במפורש ומאז הן מציינות זאת בהסכמי ההתקשרות ובחוזה ההתקשרות שלהן עם משרד התקשורת - כל זה נכון לחברות סלולריות, אבל אני לא חושב שX2One נחשבת לחברה סלולרית ויכול להיות שיא לא מחויבת בכך]
מה שמדובר על גזל, אלו לקוחות שמבצעים שימוש שהוא לא אישי ופרטי, לפי איך שתיארת את המקרה שלך, זה קרה באותו החודש שבו כל לקוחות החברה הועברו מה"חבילה" שהיתה להם לחבילה החדשה שהחברה התחילה לשווק. אני ממש ממש מתקשה להאמין שרק בגללך החברה עשתה את מה שהיא עשתה, אני די בטוח שזה הגיע לרף מסוים שהם ראו שיש מספר X של אנשים שמשתמשים בשירות שלהם באופן מסיבי. ולכן עשו את מה שהם עשו - שוב פעם, אני לא נכנס לשום צד, אבל אם היו מספר לקוחות בודדים שרק פעם ב... היו מגיעים ל300-500GB אני לא מאמין שהם היו עושים את מה שהם עשו.
@magicode
ההחזקה של השרתים עליו - לספק יש שרתים קיימים, הם נותנים לכם חלק מנפח האיחסון שלהם שאין להם בו שימוש, הם לא קנו שרת חדש בשביל זה, הדבר היחידי שאולי עשו, קנו עוד הארד דיסק לשרת [ובתקווה שרכשו כמה לצורך גיבוי] - ככה שהעלות הינה זניחה מאוד - אז נוציא את זה מהמשוואה.אני מסרב לקבל שמשתמשי נטפרי משתמשים יותר בתעבורת הדאטא שלהם מאשר משתמשים חילונים - הייתי שמח לראות דוחות מאותן ספקיות שטוענות זאת [דבר שאני יודע שהן לא ייתנו]. גם באם הדבר נכון, הממוצע שהם מבצעים אינו משקף את השימוש במגזר החילוני של אותן ספקיות. משמע שאם 5 אלף לקוחות של נטפרי משתמשים בממוצע של 25GB כאשר לקוח חילוני משתמש בממוצע ב10GB, צריך להכפיל 25 ב5 אלף ואת ה10 במספר הלקוחות ללא נטפרי שיש לאותה החברה, ובפועל ייצא שהמשתמשים של נטפרי הם צורכים פחות דאטא מלקוחות חילוניים [מאחר ויש להם יותר מכ100 אלף לקוחות (סך דרישות משרד התקשורת) ואחוז הלקוחות של נטפרי הוא זניח לאומת סך הלקוחות של הספקיות, אבל הנתח כספי הכי גבוה שהם מקבלים הוא דווקא מהמשתמשים של נטפרי, כי הם לא צורכים מסרונים ושיחות מעבר לדאטא להבדיל ממי שאין לו נטפרי[דבר שעולה לספקיות כסף]
הדבר השלישי שאמרת זה הדבר היחידי שמשפיע פה - אין תחרות בעניין והחברות מיישרות קו מחירים ביניהן וזה הדבר היחידי שגורם לעושק מחירים בציבור החרדי / דתי - בדיוק כמו מחירי טלפונים כשרים שעולים בין 50-200% יותר ממכשיר לא כשר והסיבה היחידה לכך היא משום שהסירו ממנו מספר אפליקציות [לא מכשיר סמארטפון].
והדבר היחידי שמעניין את ספקיות הסלולר זה, כסף. לצערינו רוב העולם מתנהל סביבו וכולם מחפשים רק איך להרוויח עוד ועוד ממנו אפילו שיש יותר ממה שצריך, ככה שזה המניע היחידי שגורם לשעושק בציבור יראי השם - כי אין מי שיתחרה ויעשה זאת ללא כוונות רווח.
אם היתה קמה ספקית סלולר עם המתכונת של נטפרי [ללא כוונות רווח], אף אחד לא היה משלם יותר מ30 שקל גם לחבילה של 100GB (ואולי אפילו הרבה פחות מ30 ש"ח).
אולי ישנה דרך לעקוף את זה על ידי חיבור דרך VPN שמחייב התקנת WIFREE?
ישנם אנשים שניסיתי לשכנע לעבור לסינון של נטפרי ויצר הרע מכרסם בהם עקב המחירים הללו.בנוסף, יש נתח שוק של חזבת"ים (חוזרים בתשובה) שלא יכולים (רוצים) לעבור לסינון של נטפרי מאחר ויש חסימות עבור דברים שהם עדיין 'זקוקים' להם, (בעיקר ספורט ר"ח)
בשביל להרים את הכפפה צריך 3 משאבים:
- כסף נזיל.
- זמן.
- זמן.
ניסיתי כבר בעבר לשנרר זמן - אף אחד לא היה מוכן לתרום לי.
לצערי הרב אין לי זמן להתעסק עם זה.
מעבר לכך, להיות משווק צד ג' זה לא הפיתרון, הפיתרון זה להקים ספקית סלולר וירטואלית תחת המותג של נטפרי - כלומר ללא כוונת רווחים, אך לצערי הדבר תלוש מהמציאות ולא ישים.
-
אני רק יכול להגיד שהדחיית הטענות שלי. זה בלי בסיס. זה נראה סתם סברות מהבטן.
למשל דיברת על מרכיב השרת וציינת שהם נותנים לנו שטח איחסון. כאילו זה החלק המעניין. אבל זה חלק הכי פחות מעניין וזה גם החלק הכי זול בדרך כלל בשרתים. אנחנו לא צריכים בכלל איחסון כדי לסנן צריך כח וכח עולה הכי הרבה כסף.
-
אני רק יכול להגיד שהדחיית הטענות שלי. זה בלי בסיס. זה נראה סתם סברות מהבטן.
למשל דיברת על מרכיב השרת וציינת שהם נותנים לנו שטח איחסון. כאילו זה החלק המעניין. אבל זה חלק הכי פחות מעניין וזה גם החלק הכי זול בדרך כלל בשרתים. אנחנו לא צריכים בכלל איחסון כדי לסנן צריך כח וכח עולה הכי הרבה כסף.
אתה שוב ושוב מתייחס לעובדה שהם מספקים לכם שרת. כן זה עולה כסף לא אמרתי שלא, אבל בין כוח עיבוד לבין נפח איחסון אלו לא מחירים שבשמיים, מדובר בסך הכל בשרת, לא בתחזוקת מטוס פרטי שמסתכם בכ50 אלף לשנה זה שרת תו לא.
וגם בשרת שהם נותנים לכם את כוח העיבוד שלהם - הם לא רכשו שרת מיוחד בשבילכם (וגם לו כן, זה עדיין לא מצדיק את העלות), שרת מינימאלי של חברה שמכבדת את עצמה מכיל לפחות 4 מעבדי XEON וכל חברה שבאמת מכבדת את עצמה לא עובדת עם שרת אחד ובטח שלא עם שתיים שלוש, ככה שגם כוח העיבוד שהם נותנים לכם הוא מתוך שרתים שקיימים אצליהם - וגם נגיד והם רכשו שרת ייעודי לצורך כך. חברה מסחרית רוכשת במחירים הרבה יותר זולים מצרכן ביתי ולא אכנס למחירים הללו.
כן, מדובר גם באחזקה של השרתים - אבל זה כוח אדם שכבר קיים אצלהם והם לא שכרו אנשים מיוחדים שיעבדו על השרתים הללו במיוחד בנטפרי - אלו אותם העובדים שיש להם שפשוט הכניסו להם עוד משימות ליום עבודה.
השירותים שהם מספקים לכם שאחד מהם זה הקצאת IP קבוע זה גם לא דבר שמצדיק את העלויות שלהם.בטח ובטח שלא כש1GB של תעבורת נתונים לא עולה לספקיות יותר מ0.1 - 0.01 ש"ח [ואת זה אני יודע בוודאות] (מדובר על ספקיות סלולר עצמן - לא למפעילים צד ג' שהספקיות דורשות מהן יותר כסף וגם אז אלו לא מחירי ריצפה אבל גם לא מחירי עושק, כי הם משכירים להם כמות מסוימת במחיר מסוים) ככה שמדובר במחיר שנע בין 5 ש"ח לפחות מ1 ש"ח (תלוי בחבילה) ככה שגם חבילה של 50GB לא אמורה לעלות 50 שקל, בטח ובטח שהחברה משתמשת ברוב אותם המשאבים שכבר קיימים אצלה גם לציבור החילוני כגון כוח אדם שכבר הזכרתי.
אם תוסיף את עלויות השיחות והמסרונים שהציבור החילוני צורך (וגם הוא בדיחה בפני עצמה בעלויות לספקית - פרט לשיחות חו"ל שהן יותר יקרות ממספר גורמים שמשפיע) זה שווה ערך לעלויות ההחזקה של כל שירות כזה או אחר שהם נותנים לכם. ככה - שאין שום הצדקה לתת מחיר שנע בין 50 ל- 200% ללקוח שהדבר היחידי שהוא צורך זה דאטא בלבד מחבילות של הציבור החילוני במיוחד עם העובדה שהחברות הללו לא משלמות לכם פרוטה.
ובאם תשים לב, רוב המחירים שמוצעים הינם זהים בעלויות שלהם בלי קשר לחבילה בחברות השונות, המחירים אינם משתנים ואינם מוצדקים כלל וכלל.
-
-
-
שרת עם 4 מעבדי XEON
אני באמת לא מבין בזה אבל בחיפוש זה מה שמצאתי. אולי מדובר בשרת ביתי בכלל... ואולי בכלל זה משהו אחר לגמרי...
https://www-05.ibm.com/il/systems/x86servers/ex5/index1.html -
גם אני חיפשתי אחרי שכתבתי ויש כאלה דברים.
אבל לא מצאתי לינק עם מחיר.זה בכל מקרה נראה משהו זניח. למשל יש DELL R930 שתופס 4U ומיועד לאיחסון.
הוא כבר לא זמין לרכישה. וגם לא שווה לקנות אותו.
עדיף כבר לקנות 4 שרתים U1 עם שני מעבדים לכל אחד ביחד יש 8 מעבדים.
בכל מקרה זה משנה איזה XEON. לא כל אחד שהוא XEON הוא חזק. -
@magicode נראה לי הפתרון בדרך כלל זה לענות האם יש לך מה לעזור באופן אישי וא"כ אדרבה ואדרבה
-
אני יודע עם מי אני מדבר, ולא דיברתי גם ח"ו באופן מזלזל, אני יודע שהוא מי שפיתח ויזם את נטפרי, אבל אני הגעתי משני העולמות גם של התקשורת הסלולרית וגם של המחשבים.
אני יודע דבר או שניים גם משם. ולא אמרתי שהוא שולף ידיעות מהמותן, אני יודע שיש עלויות, אני לא חי בבועה שהכל ורוד ויפה אבל העלויות הללו הן זניחות כשזה מסתכם במוצר ללקוח. להחזיק שרת זה לא שקל או שניים, ולהחזיק כוח אדם זה גם לא שקל או שניים אבל בעלות הכוללת ללקוח אין שום הצדקה למחיריםהעניין הוא לא מספר המעבדים שיושבים על שרת יכול להיות שרת עם 2 מעבדים פיסיים שמספר הליבות הכולל שלו הוא 32, ויכול להיות שרת עם 4 מעבדים פיסיים שמספר הליבות הכולל שלו הוא 8, הנקודה היא שהיום מבחינה טכנולוגית כוח עיבוד בתחנת עבודה זה לא משהו בשמיים, ושרת שמכיל 96 ליבות מתחיל מלפחות 18 - 19 אלף דולר, ועדיין גם לו רכשו שרת כזה במיוחד עבורכם זה עדיין לא מצדיק את העלויות פר לקוח עם כל ההוצעות המקיפות
-
@uria53 אמר בשאלה בנוגע למחירי ספקים:
אני יודע עם מי אני מדבר, ולא דיברתי גם ח"ו באופן מזלזל, אני יודע שהוא מי שפיתח ויזם את נטפרי, אבל אני הגעתי משני העולמות גם של התקשורת הסלולרית וגם של המחשבים.
אני יודע דבר או שניים גם משם. ולא אמרתי שהוא שולף ידיעות מהמותןלא אמרתי שזלזלת ואמרת שהוא שולף ידיעות מהמותן, אלא לקורא מהצד נראה שאתה מציג את @magicode כאילו שהוא לא יודע מה העלויות האמיתיות.
לכן באה ההבהרה שלי.
זה הכל. -
אני מסכים שהם לא יכולים לחשב את זה יותר מ 10 שקל למשתמש במצטבר של הרבה משתמשים.
למרות שלדעתי אפשר לחשב את זה פחות. אבל אני יבין אותם אם הם יחשבו את זה עד מחיר של 10 שקל.
אבל זה לא נחשב זניח. זה גם סכום. לא מניתי את זה כסיבה יחידה. -
**בהמשך למה שכותב פה @Uria53
.שמעתי שהכסף הגדול של חלק מספקיות סינון שונות של מכשירים... (ואצ"ל). זה לקבור את הלקוח אצלם לתקופה גדולה ולעשות את הכסף הגדול מהחבילה החודשית של הסים שעולה להם גרושים.
-
פוסט זה נמחק! -
@Uria53
בוקר טוב, אין ברצוני להכנס לפולמוס בנושא, אולי גם משום שאני נוגע. ראיתי שהדיון הוא על טכנולוגי' האם ניתן להשיג יותר זול וכו', יש עלות נוספת שהיא גם חלק מהתחשיב וזה עלות של שירות לקוחות וד"ל -
@uria53
אני מגיע ג"כ מ2 התחומים שציינת,
ראשית ממוצע אחוזי השימוש במנויי נטסטיק גבוהים בהרבה, אני לא אומר את זה מהשערה אני ראיתי סטיסטיקות נתונים,
לגבי השרתים, אתה מחליט שהם לא רכשו שרתים בשביל זה,
מה שכלל לא נכון, הספקים (או לפחות חלקם) רכשו שרתים בכסף רב ואף מוסיפים על זה מפעם לפעם, אתה עושה כביכול זוהי עלות זניחה, אך ממש לא, מדובר בשרתים שהברזלים עולים כסף התחזוקה והאחסון,
בנוסף יש את מרכיב שירות הלקוחות שמה לעשות סלולר מזמין הרבה פחות תקלות, וגם תקלות שאפשר להתמודד איתם, לעומת משתמשי נטפרי שמשתמשים ברובם במכשירי נטסטיק שמצריכים הרבה יותר תמיכה שכמובן מתפרשת לכסף,סיכומו של דבר כתבת המון מלל, עם הרבה נתונים חלקם נכונים וחלקם לא,
תכלס חוץ ממלל לא הבאת כלום, אין לך שום הצעה, (לפתוח חברת סלולר ללא מטרת רווח זה לא רלוונטי, זה לא אפשרי, אני מציע שקודם תדאג שאושר עד, יש, והמכולת ליד הבית שלך יעבדו כמלכ"ר זה יהיה משמעותי לך יותר מה5 שח פער בחבילת הסלולר). -
-
@סים-כשר אמר בשאלה בנוגע למחירי ספקים:
יש עלות נוספת שהיא גם חלק מהתחשיב וזה עלות של שירות לקוחות וד"ל
אבל את זה יש גם לחברות בעצמם ובכל אופן הם משווקות בהרבה יותר זול