פיתוח שבב חומרה
-
ב"ה,
אני יודע שהדברים ידועים וברורים לכל וגם באופן די מצער.
הWIFREE אינו מספק הגנה מושלמת מאחר וזה רק רכיב תוכנה, והשם ירחם ישנם לא מעט אפשרויות שדרכן אפשר "לפרוץ" את זה.
הפיתרון ה"אולטימטיבי" (שגם הוא יהיה מועד לפורענויות אך לא באותה המידה) הוא - רכיב חומרה.
אני יודע שרכיב חומרה דורש הרבה מאוד (מאוד מאוד) משאבים אבל אולי יהיה ניתן לבצע התרמה המונית בשביל זה?
הפיתרון סינון שלכם עולה בכמה מידות מכל פתרון סינון אחר שקיים כיום (בין בארץ ובחו"ל) והחלק המצער הוא שהוא מועד להרבה פורענויות גם עם WIFREE. -
@Uria53
זרקת לאויר רעיון תיאורטי בלי שום דרך ביצוע או כיוון כלשהו.
החלטת שרכיב חומרה כלשהו יעזור כאן, מי שלא מתמצא בתחום עלול לחשוב שאתה מציע רעיון גאוני כלשהו, על איזה רכיב חומרה אתה בכלל מדבר?ובהערת אגב, מי שwifree לא מספיק לו צריך לאסור את עצמו מאחורי סורג ובריח שלא יעשה שטויות, שום פתרון אחר לא יתאים לו. תמיד יהיה אפשרות לרכוש מחשב אחר ללא אותו "רכיב חומרה" מדובר... .
על אותו דרך (ולא ברצינות כמובן...), רעיון יעיל יותר יהיה ליצור כרטיס אשראי ייחודי בו לא יהיה אפשרות לרכוש סמארטפונים/מחשבים ללא סינון נטפרי/קוי סלולר לא בקומה הכשרה וכיו"ב. -
@shraga אמר בפיתוח שבב חומרה:
@Uria53
החלטת שרכיב חומרה כלשהו יעזור כאן, מי שלא מתמצא בתחום עלול לחשוב שאתה מציע רעיון גאוני כלשהו, על איזה רכיב חומרה אתה בכלל מדבר?ובהערת אגב, מי שwifree לא מספיק לו צריך לאסור את עצמו מאחורי סורג ובריח שלא יעשה שטויות, שום פתרון אחר לא יתאים לו.
@Uria53
החלטת שרכיב חומרה כלשהו יעזור כאן, מי שלא מתמצא בתחום עלול לחשוב שאתה מציע רעיון גאוני כלשהו, על איזה רכיב חומרה אתה בכלל מדבר?ובהערת אגב, מי שwifree לא מספיק לו צריך לאסור את עצמו מאחורי סורג ובריח שלא יעשה שטויות, שום פתרון אחר לא יתאים לו.
אני לא מסכים איתך בכלל - והייתי מציין מדוע ומוכיח לך אחרת כאן באם זה לא היה פורום ציבורי אלא פרטי.
וישנם הרבה בתים שיש בהם ילדים [גם 14-18 נקראים היום ילדים] שבהרבה מקרים מבינים הרבה יותר מההורים שלהם במחשבים ולא אכנס לפרטי פרטים. ככה שגם בית שיש בו WIFREE הוא לא מוגן ב100%.
אולי במקום לנסות ולתקוף תנסה רק לרגע לפתוח את הראש ולצאת מהקובייה במקום להישאר בתוכה?האם דיברתי על כך שזה פיתרון לאדם פרטי? ממליץ לך לבדוק לכמה בדיוק בתי אב יש פה נטפרי ובתוכם יש ילדים?
לא מדובר על רעיון גאוני, מדובר על פיתוח שבב חומרה - בין אם מדובר בכרטיס רשת [שיעשה שיפתח את חיבור האינטרנט לנטפרי בלבד (ישנם היום כרטיסי רשת וראוטרים שכוללים VPN) לבין אם זה אפילו שבב שמותקן בלוח אם.
לא מדובר פה על המצאה גאונית, ובטח שלא על פטנט. -
@Uria53 אמר בפיתוח שבב חומרה:
והחלק המצער הוא שהוא מועד להרבה פורענויות גם עם WIFREE.
עוד לא שמעתי אחד שקרו לו פורענויות עם נטפרי+וויפרי
(אלא אם כן הוא חיפש אותם בכח ...) -
@מעמד אמר בפיתוח שבב חומרה:
והחלק המצער הוא שהוא מועד להרבה פורענויות גם עם WIFREE.
עוד לא שמעתי אחד שקרו לו פורענויות עם נטפרי+וויפרי
(אלא אם כן הוא חיפש אותם בכח ...)לא צריך להיות גאון במחשבים בשביל לחשוב על פתרונות. צריך רק ידע מאוד מופשט ובסיסי - ולהרבה ילדים היום יש את זה
-
וישנם הרבה בתים שיש בהם ילדים [גם 14-18 נקראים היום ילדים] שבהרבה מקרים מבינים הרבה יותר מההורים שלהם במחשבים ולא אכנס לפרטי פרטים. ככה שגם בית שיש בו WIFREE הוא לא מוגן ב100%.
בהחלט, מסכים. אבל באותה מידה לא יעזור שבאותו בית יהיה את שבב החומרה המדובר.
לא מדובר על רעיון גאוני, מדובר על פיתוח שבב חומרה - בין אם מדובר בכרטיס רשת [שיעשה שיפתח את חיבור האינטרנט לנטפרי בלבד (ישנם היום כרטיסי רשת וראוטרים שכוללים VPN) לבין אם זה אפילו שבב שמותקן בלוח אם.
גם אם יש כזה כרטיס רשת, שמתאים לכל חומרה ולא ידוע לי שיש כזה דבר, הרעיון עצמו לא ישים מאלף ואחת סיבות. ובנוסף לא יפתור שום בעיה שתצדיק כזה פיתוח.
אולי במקום לנסות ולתקוף תנסה רק לרגע לפתוח את הראש ולצאת מהקובייה במקום להישאר בתוכה?
מתנצל אם היה נימה של תוקפנות בדבריי, אבל אני שונא רעיונות לא ישימים. דיבורים בעלמא, שאין בהם ממש וגם לא יכול לצאת ולא ייצא מהם כלום.
-
ובהערת אגב, מי שwifree לא מספיק לו צריך לאסור את עצמו מאחורי סורג ובריח שלא יעשה שטויות, שום פתרון אחר לא יתאים לו. תמיד יהיה אפשרות לרכוש מחשב אחר ללא אותו "רכיב חומרה" מדובר...
אולי הוא התכוון לשבב שמשתילים לתוך המוח? זה אמור לעזור גם במקרים הכי קיצוניים...
יש כמה פתרונות בתחום זה. ע"ע מסילת ישרים, חובות הלבבות, וכו'. -
הWIFREE אינו מספק הגנה מושלמת מאחר וזה רק רכיב תוכנה, והשם ירחם ישנם לא מעט אפשרויות שדרכן אפשר "לפרוץ" את זה.
אני מסכים איתך בהחלט.
הפיתרון ה"אולטימטיבי" (שגם הוא יהיה מועד לפורענויות אך לא באותה המידה) הוא - רכיב חומרה.
לדעתי הפתרון ה"אולטימטיבי" בבית עם ילדים [או מבוגרים] הוא לעקור את כרטיס ה-wifi ולהשתמש רק באינטרנט קווי או סלולארי. שם יש הרבה יותר שליטה.
-
@yzahn אמר בפיתוח שבב חומרה:
לדעתי הפתרון ה"אולטימטיבי" בבית עם ילדים [או מבוגרים] הוא לעקור את כרטיס ה-wifi ולהשתמש רק באינטרנט קווי או סלולארי. שם יש הרבה יותר שליטה.
ואז הילד החמוד, יביא מחבר שלו USB וויפיי שעולה במקרה הגרוע 70 ש"ח, ושוב תהיה לו גישה לאינטרנט.
-
@clickone ואיזה שבב בעולם יכול לפתור בעיה זו? רק שבב במוח... גם טאבלט זול הוא בהישג יד של הרבה ילדים היום.
-
-
בהחלט, מסכים. אבל באותה מידה לא יעזור שבאותו בית יהיה את שבב החומרה המדובר.
אם במחשב מותקן שבב חומרה שמונע חיבור לאינטרנט פרוץ - הדרך היחידה להתחבר לאינטרנט פרוץ תהייה על ידי רכישת מחשב חדש / מכשיר פרוץ, ולילד קטן אין בדיוק את הכסף לכך.
גם אם יש כזה כרטיס רשת, שמתאים לכל חומרה ולא ידוע לי שיש כזה דבר, הרעיון עצמו לא ישים מאלף ואחת סיבות. ובנוסף לא יפתור שום בעיה שתצדיק כזה פיתוח.
למיטב ידיעתי רכיב חומרה יכול לפתור הרבה בעיות שרכיב תוכנה לא יכול...
כל כרטיסי הרשת למחשב נייח משתמשים באותו חיבור של PCI-E וגם במחשבים ניידים יש חיבור כזה - אומנם בתצורה שונה (היום ישנם מחשבים שיש בהם שני חיבורים כאלו, אחד שמשמש לכרטיס רשת אל-חוטית, והשני לכונן קשיח).@Uria53 אמר בפיתוח שבב חומרה:
אולי במקום לנסות ולתקוף תנסה רק לרגע לפתוח את הראש ולצאת מהקובייה במקום להישאר בתוכה?
מתנצל אם היה נימה של תוקפנות בדבריי, אבל אני שונא רעיונות לא ישימים. דיבורים בעלמא, שאין בהם ממש וגם לא יכול לצאת ולא ייצא מהם כלום.
נטפרי בעבר גם היה רעיון תיאורטי ותו לא שאני די בטוח שחשבו שהוא לא היה אפשרי בכלל - אבל הוא נוצר רק בזכות אנשים יצירתיים שאינם שמשאירים את הראש שלהם פתוח ולא חושבים בתוך הקובייה.
סתם לתזכורת באגב כזאת - לא באתי בדרישות לנטפרי. זה פורום של הצעות והצעתי רעיון הוא לא בהכרח רק תיאורטי כי במחינה טכנולוגית היום הוא ישים זה ולא תיאוריה.
@yzahn אמר בפיתוח שבב חומרה:
אני מסכים איתך בהחלט.
גם אם משתמשים ביישום כמו ניהול הורים וכד' הילדים שיש היום הם יותר חשופים לדברים הללו, והרבה יותר חכמים מההורים שלהם בנושאים הללו.
אני בא מרקע חילוני, ואני יודע בוודאות שבציבור החילוני הגנת הורים זה לא משהו ישים מול ילדים בני 13-18, ואומנם ב"ה הציבור החרדי אינו כמו הציבור החילוני - אך הילדים היום גם בציבור החרדי חשופים להרבה יותר מידע ויותר אינפורמציה.ונכון שאם מחנכים את הילד כמו שצריך ומחדירים בו יראת שמיים ולא רק פעולות רובוטיות של להתפלל וללמוד הוא לא יתקרב לזה.
אבל ישנם פתרונות טכנולוגיים שהיום קיימים שאפשר למנוע דברים כאלה. -
@Uria53 אני רוצה לחזק את ידיך. אין ספור פעמים קורה שרעיונות שנראים מופרכים התבררו כישימים, או ש[מה שיותר מסתבר במקרה זו, ]הרעיון המופרך הוליד רעיון ישים. תמשיך את ה-brain storming (-סיעור מוחות), וביחד אולי נכבוש את השטן הזאת.
אבל בינתיים לצערי הרעיון עדיין לא נראה כמשהו ישים...
-
ברוח הדברים שנאמרו פה.
אפשר לעקור את שני העינים ואז הכל יהיה טוב. -
@magicode אמר בפיתוח שבב חומרה:
ברוח הדברים שנאמרו פה.
אפשר לעקור את שני העינים ואז הכל יהיה טוב.בפירוש רבינו גרשום, [בצד הגמרא], מנחות קט: (בקיצור, וביותר אריכות בעוד מקורות) מובא איך קרה שר' יוסף היה עיוור, כי הוא היה תלמיד של רב, ולאחר מיתת רב, לקחו על עצמם תלמידיו כל אחד מידת חסידות אחד שבו נהג רב. ר' יוסף קיבל על עצמו לא להסתכל חוץ לד' אמותיו, ומכיון ששיער שלא יוכל לעמוד בכך, סימא את עצמו. אז יש תקדים.
-
@magicode אני מתפלא על התגובה
אני ממש מסכים עם כל מילה של @Uria53
זה נכון שלמדו אותנו את הכלל של אין לדבר סוף
אבל באותו מקום למדו אותי שיש התחלה
אם יש כזה שבב או תוספת לביוס וזה לא סיפור יקר מאוד זה יכול לשמש גם במקום וויפרי וגם למנוע הרבה מאוד תקלות
ואם לא שמעתם על סיפורים מהסוג הזה תשאלו את הרב מנחם שטיין הוא יספר לכם
אז נכון גם את זה יהיה אפשר לעקוף אבל אם להכניס דיסק און קי הוא לא מפחד אז לפתוח את המארז הוא מסברא כן מפחד
רק אפשר לטעון כסף מנלן אבל להתכחש לבעיה זה ממש לא נכון
כי אני כן נתקלתי ב 3 מקרים שזה היה פותר -
ברוח הדברים שנאמרו פה.
אפשר לעקור את שני העינים ואז הכל יהיה טוב.אתה בטוח שסגנון הכתיבה הזה שלך?
תכלס נהיה פה לאחרונה משהו מאד מרתק, מעלים פה ניקים בפורום רעיונות מענינים שהם למעשה חומרות והידורים נוספים לאינטרנט מסונן.
ומה שקורה שהם זוכים לסוג של מיתקפה על עצם הרעיון.
מה זה אומר??הידורים על גבי הידורים בכשרות מאכל אנחנו ודאי נאמר שליגטימי.
ובסכנה הרוחנית הכי הכי גדולה היום אין מקום לפתוח ת'ראש להידורים נוספים?אני דווקא כן חושב שכרטיס רשת/ראוטר/נטסטיק. שמבוסס על רכיב חומרה של נטפרי יכול להוסיף הידור בסינון.
סליחה אבל גם הפאלפון הכשר שכולנו משתמשים מבוסס חומרה...... . -
@מושט אמר בפיתוח שבב חומרה:
סליחה אבל גם הפאלפון הכשר שכולנו משתמשים מבוסס חומרה....
חומרא, כן. חומרה, לא. (או יותר נכון לא לגמרי).
-
ודאי שלגיטימי להדר, אבל לא לגיטימי להציע רעיונות לא ישימים כרעיונות.
-
@מושט אמר בפיתוח שבב חומרה:
ברוח הדברים שנאמרו פה.
אפשר לעקור את שני העינים ואז הכל יהיה טוב.אתה בטוח שסגנון הכתיבה הזה שלך?
תכלס נהיה פה לאחרונה משהו מאד מרתק, מעלים פה ניקים בפורום רעיונות מענינים שהם למעשה חומרות והידורים נוספים לאינטרנט מסונן.
ומה שקורה שהם זוכים לסוג של מיתקפה על עצם הרעיון.
מה זה אומר??הידורים על גבי הידורים בכשרות מאכל אנחנו ודאי נאמר שליגטימי.
ובסכנה הרוחנית הכי הכי גדולה היום אין מקום לפתוח ת'ראש להידורים נוספים?אני דווקא כן חושב שכרטיס רשת/ראוטר/נטסטיק. שמבוסס על רכיב חומרה של נטפרי יכול להוסיף הידור בסינון.
סליחה אבל גם הפאלפון הכשר שכולנו משתמשים מבוסס חומרה...... למה שם אתם לא זועקים.....אכן היו כאן כמה לאחרונה שחיפשו להסביר למה נטפרי הוא לא הכי מוגן, ואף הסבירו בטוב טעם איך אפשר לעקוף אותו.
והתשובות כבר נאמרו, שנטפרי מהווה נדבך נוסף (מעבר ליר"ש, ולהרחקות שקבעו גדולי ישראל) להגנה למי שרוצה באמת להגן על עצמו ועל משפחתו.
אם אכן יש מי שיש לו רעיון מעשי איך לחזק את הסינון, יבוא עליו ברכה, אבל מי שרק בא וצועק כמה מסוכן המצב הזה, ורק מביא רעיונות באויר שאפילו לא יכול להסביר מה ירוויחו מזה, אז בבקשה שילך לעשות מעשה ויקים סינון יותר טוב לפי דעתו, וזה בדיוק מה ש @magicode עשה כשראה שאין פתרונות הולמים, ומזה קם 'נטפרי'.