חרם צרכנים על 019
-
מדוע החבילות הרגילות של 019 עולות 68 ש"ח בשנה הראשונה ואילו מתשמשי נטפרי צריכים לשלם 99 ש"ח (50% יותר יקר) האם זה לא ניצול ציני של המשתמשים?
אני קורא לפתוח בחרם צרכנים על 019 עד שישוו את מחירי נטפרי למחירים הרגילים
לא יודע שיש להם יותר הוצאות כאשר משתמשים בנטפרי -
@buz תעשה חיפוש בפורום לפני שאתה תוקף אותם. דובר הרבה על הנושא.
-
@yzahn אמר בחרם צרכנים על 019:
@buz תעשה חיפוש בפורום לפני שאתה תוקף אותם. דובר הרבה על הנושא.
למה לעשות חיפוש בפורום?
תמיד ראוי ונכון להתאגד כדי לדרוש מחיר טוב יותר -
@בן-עזאי אולי גם אתה צריך לעשות חיפוש בפורום.
דובר על הנושא המון המון.
מה שיוצא שלא מדובר ב"ניצול ציני" אלא בתוצאה טבעית של כוחות השוק הפועלות בזירה. חוץ מזה שזה לא נכון לגמרי להגיד שאין להם יותר הוצאות על משתמשי נטפרי. -
בפורום דובר שבחברות אחרות יש מחירים יותר זולים
פה מדובר על אותה חברה שעושה איפה ואיפה בין המשתמשים ללא שום הצדקה
עד לא מזמן גם למשתמשי נטפרי ניתן הנחה לשלושה חודשים
הנחה זאת בוטלה בשבוע האחרון -
דובר על הנושא המון המון.
מה שיוצא שלא מדובר ב"ניצול ציני" אלא בתוצאה טבעית של כוחות השוק הפועלות בזירה. חוץ מזה שזה לא נכון לגמרי להגיד שאין להם יותר הוצאות על משתמשי נטפרי.ניצול של כוחות השוק הוא גם ניצול של הלקוח (על מונופולים שמעת) שבאותו עמוד רואה לקוחות אחרים שמשלמים 50 אחוז פחות, גם אם יש להם הוצאות נוספות זה לא משהו שגורר מחיר יקר ב50 אחוז
-
אני לא אוהב לענות, כי רואים כאילו אני צד.
אבל אני יביא דברים כהוויתם.
המבצע בוטלה לפני שבועיים.
כשנודע לי, שמתכוונים לעלות מחירים. ניסיתי כל דרך שלא יקרה. אבל הסבירו לי משהו שאולי יש בו צדק. זה לא משהו שאני יכול לבדוק ב100 % אבל יש לו הרבה מן האמת לפי הנסיון שלי.
רוב הלקוחות בציבור הכללי כבר מחזיקים אינטרנט שנים, כשעוברים חברה זה פרוצדורה ממש פשוטה של ניוד תשתית והחלפת משתמש וסיסמה.
בציבור החרדי ב''ה רוב הציבור לא מחזיק באינטרנט, ומה שקורה זה הרבה דברים. א. הלקוחות לא מבינים ממש כלום בכל התהליך. (סיפור אחד שהייתי לו עד שהם שלחו לי זה היה על לקוחה שקיבלה ראוטר ולקחה לה 3 ימים!!! להבין מה זה הפילטר. וזה הגיע לה בשקית של המשלוח... לא נכנס בסיפור עצמו, רק שב''ה רובם עמי הארצות והתמיכה דיברה איתה 3 שעות במצטבר...)
ב. בדרך כלל התשתיות ממש לא טובות ולכן יש להם הרבה יותר בעיות בתשתית של בזק וזה גורם שגם הם צרכים המון פעמים טכנאים שלהם שעולה להם כסף (ולא תמיד הם לוקחים כסף)
ג. עצם החיבור של נטפרי אחרי שכבר יש אינטרט הוא יותר מורכב מסתם אינטרנט פתוח שמייד עובד ואין התקנות תעודות וכו'.
זה מה שענו לי.
חוץ מזה שודאי שכשיש עוד גורמים מעורבים באינטרנט (נטפרי) יש עוד תמיכה.
לעצם המחיר שלהם צריכים לקחת בחשבון שעדיין לא ממש עלו את המחיר. ומה עוד שפעם הראוטר עלה 8 ש''ח לחודש והיה תשלום של משלוח 30 ש''ח והיום אין תשלום על משלוח והמחיר של ראוטר זה של 4 ש''ח.
ויש גם לקוחות שמקווה שזה רק יחידים יחידים שעל אי הגעה של ראוטר או על איזה תקלה קטנה מתקשרים לשרות לבקש החזרים וכדו' -
@yzahn הוא מדבר על נייח
וזה בהחלט חדש -
@buz אמר בחרם צרכנים על 019:
פה מדובר על אותה חברה שעושה איפה ואיפה בין המשתמשים ללא שום הצדקהנאום מי שלא היה לו כח לחפש בפורום.
-
דובר על הנושא המון המון.
מה שיוצא שלא מדובר ב"ניצול ציני" אלא בתוצאה טבעית של כוחות השוק הפועלות בזירה. חוץ מזה שזה לא נכון לגמרי להגיד שאין להם יותר הוצאות על משתמשי נטפרי.זה לא עניין של צודק או לא והאם זה בסדר או לא
בכלכלה חופשית כוחות השוק הם אלה שקובעים את המחירים
אם יש כח קניה שמוכן ויכול לעמוד על שלו בסופו של דבר הוא יקבל את זה
מספיק עם הפוזה הצדקנית של מסכנים ויש להם הוצאות...
חברה שקשה לה שתתפטר!
זה הבסיס של כלכלה חופשית
ולכן אני חוזר ואומר, אדרבה יתאגדו החפצים וידרשו מחיר טוב יותר! מגיע להם!
החברות צריכות לשרת אותנו ולא ההיפךנ.ב. אני לא מנוי של 019 ואין לי נגיעה אישית בדיון זה
-
@בן-עזאי
גם אתה חוזר כמו תוכי על קודמיך בלי לקרוא או בלי לרצות להבין מה שענו להם.
אבל אני בעד, תתאגד ותוריד את המחיר, אני יהיה מאושר (בשבילך). -
@נטפריס כמו שהזכרתי לא ממש מעניין אותי מה המחיר שישלמו משתמשי 019
רק טענתי שלמרות כל מה שכתבו השיעור הראשון בכלכלה אומר הכח נמצא בידיים של הצרכנים -
@frize37 אמר בחרם צרכנים על 019:
לעצם המחיר שלהם צריכים לקחת בחשבון שעדיין לא ממש עלו את המחיר. ומה עוד שפעם הראוטר עלה 8 ש''ח לחודש והיה תשלום של משלוח 30 ש''ח והיום אין תשלום על משלוח והמחיר של ראוטר זה של 4 ש''ח.
לא מצדיק, ראוטר הוא אותו ראוטר גם למי שבלי סינון
-
@נטפריס אמר בחרם צרכנים על 019:
@buz אמר בחרם צרכנים על 019:
פה מדובר על אותה חברה שעושה איפה ואיפה בין המשתמשים ללא שום הצדקהנאום מי שלא היה לו כח לחפש בפורום.
אתה לא צודק מדובר על נייח לא אמור להיות שום הבדל במחיר
אבל אני מאמין שהם יראו את העזיבה לחברות זולות לבד
אין כמעט שום משמעות לחברת הספק בנייח ואני חושב שאם יש אז זה לרעת 019
https://019mobile.co.il/אינטרנט-ביתי/
העמוד הזה מקומם ולא צודק
@magicode לא מתערב לספקים בעניין המחירים
היה אמור להיות בזק בין לאומי שהיה הופך את עניין המחירים פעם ראשונה לתחרות אבל התביעה הארורה של רימון הרחיקה אותם
תזכרו מה אני אומר
יבוא יום שפרטנר או סלקום יתנו נטפרי ופתאום תראו שגם בנייד המחירים פתאום יכולים להיות כמו ללא סינון -
@יעקב-ישראל לגבי תחרות אתה צודק. תמיד זה טוב. ומוריד מחירים. אבל כך בחשבון שיתכן שלא יביא רק תחרות אלא פשוט תחסל לגמרי חברות קטנות שלא יוכלו לשחק במשחק הזה.
לגבי המחירים. באו נעשה סדר. הם לא העלו מחירים. הורידו רק מצבע של 3 חודשים בלבד של בין 10 ל30 ש''ח לחודש. לא מדובר כאן באיזהו שינוי משמעותי.
בכל אופן, כאחד שמתעסק בזה תאמין שזה שונה לקוח בציבור הכללי לציבורים שלנו. כבר הסברתי למעלה ויש עוד כל מיני הסברים. אני לא מצדיק אבל רק מעלה מה שהם ענו לי בזמנו. ויש בתוך דבריהם מן האמת.
ואני אתן דוגמא שלכאורה זה אותו דבר. תבדוק כמה עולה קו שיחות עם אינטרנט והודעות בציבור הכללי. ובציבור החרדי באותו מחיר לפחות ויותר יש לך רק שיחות. מה ההסבר? הנה ב019 חבילה של שיחות והודעות ללא הגבלה וגם אינטרנט 12 גיגה עולה 19.8. והמחיר לכל החיים. ובציבור החרדי שזה רק שיחות בקושי יש בכאלה מחירים או יותר.... ואתה מקבל הרבה פחות....
אני חושב שיש עוד טענות שאפשר להבין את ההבדל. חברה היא קמה להרוויח, אני מאמין שכדי לקבוע מחיר יש לבדוק כל ההוצאות שיש וגם הנלוות. ויש הוצאה שלדעתי היא הרבה יותר בציבור החרדי. והוא הפרסום. בציבור הכללי כמעט רוב הפרסום הוא ברשת שלמיטב ידיעתי הוא פחות ממה שמשלמים לעיתנים, מקומונים בכל עיר וגם במודעות רחוב. ולנתח של ציבור יחסי קטן ההוצאות הם הרבה יותר גדולות. (לא שמעתי טענה כזאת מהם אבל אני חושב שזה גם טיעון נכון) -
@buz @בן-עזאי הנה אני מביא לכם (ולעצלנים שכאן...) כמה קישורים שמצאתי כעת
חבילות-חדשות-בסים-כשר
טלזר-מחיר-יקר-יותר-למנויי-נטפרי
ופה יש פרוט מאד
אתה-רוצה-מסונן-תשלם-יותר-למה-ככה
והנה עוד
למה-בנטפריי-המחיר-יקר
למה-בנטפריי-המחיר-יקר 2
שאלה-בנוגע-למחירי-ספקים
שאלה-בנוגע-למחירי-ספקים 2
ואם עדיין תתרגזו אחרי כל זה...
אין לי כבר מה לומר -
-
@מעמד חבל שאתה כורך אותי בכריכה אחת עם כל הברברת הזו
עמדתי נובעת מחשיבה במושגים כלכליים טהורים בלי לחוות שום דעה על האם זה בסדר או לא בסדר המחיר שהחברות גובות
על זה עדיין איש לא הציג טיעון ראוי לגופה של טענה (עצלן לא נחשב....)
אתמצת שוב את הטענה
למרות כל מה שנכתב, ככל והצרכנים ירצו להתאגד ולדרוש תנאים טובים יותר הרי שהכח בידיים שלהם
שהחברות ימשיכו לעשות את השיקולים הכלכליים שלהם והצרכנים ישתמשו בכח שלהם ובכוחות השוק הנוספים על מנת למטב את התמורה שהם מקבלים
זה הלב של הכלכלה החופשית -
@בן-עזאי אמר בחרם צרכנים על 019:
עמדתי נובעת מחשיבה במושגים כלכליים טהורים ועל זה עדיין איש לא הציג טיעון ראוי לגופה של טענה (עצלן לא נחשב....)
... למרות כל מה שנכתב ...אתה לא קראת, א. כי זה ארוך וב. כי ממילא למרות כל מה שתקרא תגיד ש...
אם תקרא תראה שפע תשובות לגופה של טענה. -
@נטפריס אם הנושא היה מעניין אותי הייתי קורא
אבל הוא פשוט לא
בעבר כן קראתי כמה וכמה מהאשכולות בנושא
הדיון הסוער תמיד עסק בסוגיא של "איזה חוצפה" והמסתעף
אני לא שם כי אני אדיש לנושא
מה שכן אני לא מצליח להבין איזה סיבה יש להתנגד להתארגנויות של כח צרכני למיטוב תנאיהם