קו טלפון ביתי
-
-
@כושיר אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
יש מתאם OBI202
האים תוכל לעזור לי איך משיגים את ה"מתאם OBI202"
החברה הודיעה שהמתאם הזה כבר לא נמכר מעל שנתיים וכעת גם נגמרה התמיכה בו
גוגל עושים שינויים רבים במערכות
ולקנות כזה מוצר ללא תמיכה זה בזבוז כסף כי מהר מאוד זה יפסיק לעבוד עם גוגל
(אם בכלל תצליח להזמין מהאחרונים הנמכרים בארה"ב)בתור מתאם שיחות יש אחרים מצויינים
-
לתועלת כולם אני יעשה סיכום הענין:
בשביל לקבל ולהוציא שיחות טלפון בארץ יש שלושה אפשרויות:
בזק- שנכון לסוף 2023 חתכה מחירים בצורה דרסטית ללקוחות הפרטיים 1.66 אגורות לנייח ו7.08 לנייד, בתוספת עלות קו של 20 שקל לחודש כולל 50 דקות (אחרי שנה 25 שקל)
בבזק לא צריך מתאם שיחות ואינטרנט והטלפון עובד ישר בלי שום מתאמים .
מעלות בזק:- אמינות
- מחיר זול למי שמדבר קצת
חסרונות בזק:
- מחיר יקר למי שלא מדבר כמעט כלום או מדבר הרבה
- זמין רק במקומות עם תשתית בזק
בנוסף יש את הוט ופרטנר שמשווקים קו טלפון על בסיס אינטרנט ללקוח ביתי (בהוט הם מתחברים לאינטרנט שלהם ולכן לא מחייבים אותך עליו בפרטנר אתה חייב להחזיק לפחות תשתית אינטרנט) הם מתקינים לך עם טכנאי מתאם שיחות שהטלפון מחובר אליו (אפשר גם לעשות שכל שקעי הטלפון הרגילים בבית יעבדו אבל תמיד חייבים מתאם שיחות בבית)
*להוט לא מצאתי שום מעלה שהם עדיפים על בזק, אבל לפעמים אין תשתית בזק וחייבים אותם, זה יותר בשביל המנויים שעשו את החבילות שלהם פעם שזה היה יותר זול מבזק, גם כן כל דקת שיחה שלא בחבילה לוקחים 32 אגורות שזה ממש ממש יקר ביחס לבזק (בין פי 15 לפי 4 תלוי ביעד)
מעלות פרטנר:- מחיר זול בשביל מי שמדבר הרבה לניידים
חסרונות פרטנר:
- קו מבוסס אינטרנט, למי שאין במילא אינטרנט נייח זה בדר"כ כבר יוצא לא משתלם להזמין תשתית אינטרנט בזק בשביל זה, וכשהאינטרנט עושה בעיות אז הטלפון לא עובד.
- למחיר חייבים להוסיף 25 שקל שזה כמה שהם לוקחים על "שכירות" של המתאם שיחות משולב ראוטר שלהם, אין אפשרות לקנות אותו מהם או לקנות אחד אחר פרטי, הם לא יתנו את הפרטים בשביל להגדיר מתאם שיחות שלא שלהם.
אפשרות שלישית שיש זה קו טלפון מבוסס אינטרנט שדורש הגדרת ציוד לבד, כאן נכנסים כל החברות טלפון שהוזכרו באשכול הזה כגון zadrama anveo ימות המשיח 015 019 פרטנר-עסקים ועוד ועוד.
קוראים לזה בשם השיווקי קו VOIP או קו SIP.
הקוים האלו מיועדים לחיבור לתוכנה ייעודית במחשב או למרכזיה או למתאם שיחות שקונים לבד.
המעלות של קו VOIP:- ניתן להתקנה ולשימוש בכל מקום בעולם עם מספר טלפון מקומי של (כמעט) כל מדינה שאתם רוצים.
- מקבלים בהרבה מהחברות בלי תוספת תשלום שירות PBX - מרכזיה שאפשר להגדיר שמה שלוחות שמחוברים לטלפונים שונים או שעושות הפנית שיחה לטלפונים שונים, לדוגמא "לאבא הקש 1 לאמא הקש 2" וזה יעשה הפניית שיחות לפי מה שבחרו. (אפשר גם הרבה דברים נוספים לדוגמא בחלק מהחברות אפשר לעשות כמו כרטיס חיוג פרטי שאתם מתקשרים אליו ודרכו מתקשרים הלאה לכל יעד שרוצים במחיר של שיחה מהVOIP)
- עלות אחזקת קו מאוד זולה משהו כמו בין 1ל3 דולר (יש גם חברות שזה בחינם כמו ימות המשיח)
- באותו קו אפשר להתקין כמה טלפונים (או בתור שלוחות של הPBX או בתור שלוחות של אותו קו ממש וזה יצלצל בו זמנית בכולם בשיחות נכנסות ובשיחות יוצאות אפשר להוציא בו זמנית כמה שיחות מכל שלוחה בנפרד.
חסרונות של קו VOIP:
- עלות שיחה לישראל מאוד יקרה ביחס לכל אפשרות אחרת שיש בישראל (למשתמש ביתי שמדבר הרבה), לדוגמא בZADRAMA תשלמו על שיחות לישראל 3 סנט לנייח ו5 סנט לנייד שזה אומר 11 אגורות לנייח ו18 אגורות לנייד, לשם השוואה בבזק המחיר זה 1.66 אג' לנייח ו7.08 אג' לנייד, או בפרטנר זה יוצא 65 שקל (כולל ראוטר) ל3000 דקות כולל ניידים, ו1000 דקות לנייד שתתקשרו בZADRAMA ייצא 180 שקל.
- קו אינטרנט כמו בפרטנר שזה דורש חיבור אינטרנט וכשיש שיבוש באינטרנט אז גם הטלפון
- דורש ידע טכני בשביל להגדיר את זה
לגבי מתאמי שיחות אני יעשה סיכום:
יש מתאמים פשוטים שמשווקים בארץ שמובנים בתוך הראוטר לדוגמא הראוטר הזה :
https://refaeli.co.il/items/5785103--ראוטר-כולל-מודם-D-Link-DSL-G2452GR-די-לינק
אפשר להגדיר בו בצורה מובנית קו VOIP
המעלות של המתאם הזה זה שהוא מובנה עם ראוטר ויש לו תמיכה בעברית בישראל, החסרון זה שיש כאלו שנותנים יותר פונקציות והוא יחסית גדול פיזית.יש את המתאם של OBI שהוזכר כאן (עם המספר דגם עם ה2 בהתחלה)
המעלה שלו זה שהוא המתאם היחיד שאני מכיר שהגיע עם תמיכה מובנית בGOOGLE VOICE שזה נותן להוציא שיחות לארה"ב בחינם לגמרי אבל הדגם הזה כבר לא נמכר יותר (אא"כ תשיגו את האחרונים שעדיין יש בשוק) והחברה כבר לא מעדכנת אותו.
יש גם כן מתאמי שיחות של חברת grandstream שיש עליהם הרבה המלצות באינטרנט.בגדול גם בOBI וגם בGranstream יש להם את אותה צורת מספור של הדגמים זה שלושה ספרות שהראשון (משמאל לימין) זה המספר סידרה לדוגמא בOBI אז 2XX זה אומר הסידרה שתומכת בGOOGLE VOICE, ו3XX זו הסדרה שבלי תמיכה בgoogle voice (זה מיועד בעיקרון לשיווק דרך ספקי VOIP).
בחברת Grandstream סידרת 7XX זו הסידרה שמיועדת לטלפונים שמתחברים ישירות למתאם ולא לטלפונים רגילית (אנלוגיים) וסידרת 8XX מיועדת לחיבור לטלפונים פשוטים.המספר האמצעי של הדגם זה או 0 או 1 כשהפירוש של זה הוא 0 זה אומר שהמתאם הוא רק לקו VOIP, ו1 הכוונה שיש לו במקביל כניסה לקו אנלוגי (קו רגיל של בזק נניח) ואפשר להגדיר בתוך המתאם שחלק שיחות יצאו מהמקומי (נניח שיחות מקומיות) וחלק שיחות מהVOIP (נניח שיחות חו"ל) (ככה לפחות הבנתי ממה שקראתי שאמור להיות) גם כן יש אפשרות שאם קורס האינטרנט אז כל השיחות עוברות דרך הקו האנלוגי וככה הטלפון לא מפסיק לעבוד.
המספר השלישי זה אומר כמה יציאות טלפון יש למתאם שמה אפשר למצוא דגמים עם 1/2/4/8 יציאות תלוי כמה יציאות אתם צריכים כמובן שמחיר הוא בהתאם, כל יציאה זו אפשרות לחבר עוד טלפון וגם כן אפשר להגדיר אותו בנפרד כל קו עם הגדרות VOIP אחרות.
בקיצור נניח דגם 812 של Grandstream אז מיד יודעים שזה הסדרה עם יציאה לטלפונים רגילים, יש כניסה גם כן של קו רגיל לגיבוי או שילוב חלק מהשיחות על קו אנלוגי וחלק על VOIP ויש לו שתי יציאות לחיבור שני מכשירי טלפון פשוטים.
-
@3-פינות סקירה חשובה
האמת שניסיתי להגדיר 2452 לא הצלחתי
ויש לי שני טלפנים של GRANSTREAM שממש מוזרים ולא הצלחתי
אם אתה מבין בזה אשמח אם תוכל לעזור לי
אם תכתוב את המייל או תשלח אלי אשמח מאוד
תודה -
@frize37 אני רציתי לקנות 2452 בשביל להגדיר קו פרטנר, התקשרתי לפרטנר כמו שדילינק הסבירו לי והנציג הראשון הביא לי פרטי התחברות בלי לשאול שאלות, הבעיה היתה שאחד הפרטים שהוא הביא היה שגוי וכל הנציגים ששאלתי אחר כך אמרו לי שאסור להם להביא לי תמיכה לציוד פרטי.
האמת שהבנתי אותם, הגדרת ציוד פרטי זה כבר אפשר להשתמש למרכזיה ואז הניצול חבילה הממוצע יותר גבוה ולכן הם לא רוצים להביא את זה. המצב היום עם הדמי קישוריות הגבוה הוא ש3000 דקות ב39 שקל זה מוצר לא רווחי במידה ובאמת משתמשים בכל ה3000 דקות, באמת בחבילות של קוים למרכזיות זה עולה יותר יקר, כי שמה הניצול חבילה גבוה. -
@3-פינות זה דבר ברור
אבל אני רציתי להגדיר מרכזיה שלי
אני משתמש עם טלפון FANVIL
רציתי לנסות ישירות בראוטר
וניסיתי גם בראוטר סיבים של תשתית רימון וגם לא הצלחתי -
@3-פינות אמר בקו טלפון ביתי:
עלות שיחה לישראל מאוד יקרה ביחס לכל אפשרות אחרת שיש בישראל (למשתמש ביתי שמדבר הרבה), לדוגמא בZADRAMA תשלמו על שיחות לישראל 3 סנט לנייח ו5 סנט לנייד שזה אומר 11 אגורות לנייח ו18 אגורות לנייד, לשם השוואה בבזק המחיר זה 1.66 אג' לנייח ו7.08 אג' לנייד, או בפרטנר זה יוצא 65 שקל (כולל ראוטר) ל3000 דקות כולל ניידים, ו1000 דקות לנייד שתתקשרו בZADRAMA ייצא 180 שקל.
האם בדקת אפשרות להתחבר ל-SIP המסחרי של בזק עבור הוצאת שיחות מאסטריסק?
-
-
-
@כושיר grandstream לא אמור להתאים לgoogle voice (לפי המידע שהם נותנים, לא מבדיקה אישית),
לכאורה יש אפשרות אם חייבים דווקא להתחבר לגוגל להתקין מרכזיית asterisk ולהתחבר דרכו, רק צריך בשביל זה שרת זמין שזה מן הסתם יעלה כמה דולרים בחודש
https://docs.asterisk.org/Configuration/Channel-Drivers/Motif/Calling-using-Google/ -
@3-פינות זה נראה שאתה גרוייסער מייבין
אני לא הבנתי מה הפיטרון בקישור הנ"ל
למעשה יש לך כיון לעזור לי לחבר חשבון גוגל וואיס לטלפון ביתי
אשמח לעזרה בנושה -
@כושיר לכאורה רק אם תשיג OBI מסדרה 2, יש עדיין קצת כאלה בשוק באמאזון ואיביי, גם זה ממה שהבנתי כבר לא מוציאים לו עדכונים אז לא מתחייב כמה זמן זה יעבוד, הפיתרון האחר שהזכרתי יעלה לך 5 דולר כל חודש.
סתם שאלה למה אתה חייב דווקא את GV?
כמה דקות אתה מוציא לארה"ב?
יש 100 דקות חינם בחודש ב zadrama לכמה מדינות וארה"ב בתוכם. -
פוסט זה נמחק! -
@3-פינות אמר בקו טלפון ביתי:
או בפרטנר זה יוצא 65 שקל (כולל ראוטר) ל3000 דקות כולל ניידים,
לא הבנתי יש לי אפשרות לעשות בפרטנר קו טלפון מבוסס אינטרנט בעלות של 65 ש''ח זה עדיין יוצא לי יותר זול מבזק שהיום אני משלם 85 ש''ח על 1500 דקות בלבד
ועדיין האם יש משמעות לזה שזה על בסיס אינטרנטי שגם ככה הטלפון היום הוא אלחוטי וברגע שמתנתק החשמל מתנתק ג''כ הטלפון ואין אפשרות לדבר? -
@משה-משה-משה-משה אתה מוזמן לקרוא פרטים פה: https://www.partner.co.il/-2/-/homepac
אתה חייב אינטרנט קווי בשביל זה. -
@3-פינות מהיפה יש לך את הקישור הישן הזה ?
-
@יוסי-תקשורת למעשה יש כבר לקוחות שהתחברו לקו טלפון הביתי ויודעים לומר איך זה עובד?
-
אני מתעניינת על קו טלפון ביתי,
כרגע יש לי תשתית של בזק, ספק RL וקו טלפון של נטוויז'ן,
בחודשיים האחרונים יש מלא מלא ניתוקים, גם באינטרנט וגם בקו הביתי, ולא דוקא בו זמנית שניהם.
RL טוענים שאצלהם הכל תקין, כנ"ל גם בזק,
נטוויז'ן שלחו אלי טכנאי שהמליץ להחליף את הראוטר למתקדם יותר אבל הם מסרבים לשדרג אותי מכיוון שהם לא הספקים שלי.
המצב ממש בלתי אפשרי, ברוב שעות היום אין לי קו טלפון זמין.ביררתי לגבי מעבר לסיבים אופטיים והחלפת ספק,
ל"עמיתנט" אין קו טלפון ביתי, וכן לIB,
ממליצים לי חבילת שיחות "ענקית" של בזק, 1500 דקות,
בשבילי זה כמות מגוכחת, אני עובדת מהבית וצריכה לפחות 6000 דקות.
כמה יעלה לי בבזק כמות כזאת של שיחות?
האם ידוע לכם על עוד חברה תקשורת שעובדת עם סיבים ומספקת קו טלפון ביתי?? -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!