קריאה לחשבון
-
@almog אמר בקריאה לחשבון:
@ליכט
את הדברים האלה ממש אפשר לומר על כל סוג של הפגנה שנעשית בכל מקום שהוא. לשיטתך, כל הפגנה היא מצג שווא, שהנושא עליו מפגינים הוא הבעיה הקריטית ביותר שעומדת בפני הרשויות/ המוסדות/ ההנהלה או כל סוג של גורם מוסמך אחר שמפגינים נגדו.
הפגנה היא לא מתקפה, כשמה כן היא - מפגינה את דעת הציבור. וכל עוד מנהל נטפרי לא הציג עצמו כדיקטטור, זה לגיטימי בעיניי להתארגן בצורה כזו, כמו כל החרדים בכל מקומות מושבותיהם. אני לא מאמין שהיית מצפה מהיהדות החרדית שתבוא ב"בקשות"... למה? זה לגיטימי לדרוש?זה אחד. שתיים, השאלה הזאת בכלל לא מתחילה, משום שהמאיירים ניסו בצורה המקובלת לשלוח פניות. אם עקבת אחרי האשכול ההוא, אתה ראית מה היו התשובות. אז למעשה, זו הסיבה שנצרכה ההתארגנות.
לפי הקו הזה גם לגיטימי שיש הפגנת נגד ספונטנית אתה לא יכול להעביר את הנמשל רק לכיוון שמתאים לך
-
@אינו-יודע-לשאול אמר בקריאה לחשבון:
@ליכט
את הדברים האלה ממש אפשר לומר על כל סוג של הפגנה שנעשית בכל מקום שהוא. לשיטתך, כל הפגנה היא מצג שווא, שהנושא עליו מפגינים הוא הבעיה הקריטית ביותר שעומדת בפני הרשויות/ המוסדות/ ההנהלה או כל סוג של גורם מוסמך אחר שמפגינים נגדו.
הפגנה היא לא מתקפה, כשמה כן היא - מפגינה את דעת הציבור. וכל עוד מנהל נטפרי לא הציג עצמו כדיקטטור, זה לגיטימי בעיניי להתארגן בצורה כזו, כמו כל החרדים בכל מקומות מושבותיהם. אני לא מאמין שהיית מצפה מהיהדות החרדית שתבוא ב"בקשות"... למה? זה לגיטימי לדרוש?זה אחד. שתיים, השאלה הזאת בכלל לא מתחילה, משום שהמאיירים ניסו בצורה המקובלת לשלוח פניות. אם עקבת אחרי האשכול ההוא, אתה ראית מה היו התשובות. אז למעשה, זו הסיבה שנצרכה ההתארגנות.
לפי הקו הזה גם לגיטימי שיש הפגנת נגד ספונטנית אתה לא יכול להעביר את הנמשל רק לכיוון שמתאים לך
זה לגמרי לא הכיוון שמתאים לי. זה פשוט הכיוון היחיד.
"הפגנת נגד ספונטנית" זה לא מושג שקיים באמת, זו מכבסת מילים.
אם מישהו מעוניין שהקבצים באתר של קליפ סטודיו לא יפתחו, שיביע את הדעה שלו גלויות. אם יש לו השגות על הדרך שהבקשה שלנו התרחשה, הוא מוזמן להסביר את עצמו. ואם הוא חושב שהדרך שלנו לגיטימית, אז למה להפגין נגד באופן ספונטני? -
@almog כולם, כולל אני התייחסו בפירוש לדרך.
-
@אינו-יודע-לשאול
ידוע לי. ואמרתי שאני לא מסכים לקרוא למה שעשיתם "הפגנת נגד". אין מה להפגין נגד ציבור או נגד מספר אנשים. מפגינים מול גורם סמכותי שיכול לעשות משהו בעניין.
ולהניח את האנלוגיה רגע בצד, מובן לך שכולם כאן בוגרים מספיק כדי להניח שמה שהם עושים צודק מבחינתם. אז מה יכולה ההתערבות שלך או של מישהו אחר בתור כאלה שבאים להתנגד לתרום להתפתחות העניין? זה לא עשה דבר חוץ מקצר בתקשורת בינינו להנהלה, שאם לא הייתה מאויישת בבן אדם מיוחד כזה, אפסו סיכויינו להשיג את מה שרצינו.
אני לא אומר בוודאות שזאת הייתה כוונתכם, אבל זו היתה התוצאה. -
@almog אין לי כבר כח להגיב
אבל הסבירו לך כבר בצורה די ברורה איך עובד פורום
באת ואמרת שיש לך את זכות ההפגנה וזה האפשרות היחידה וכו'
אתה לא יכול לקבוע לאחרים את כללי התגובה/הפגנה
שיח מכובד תמיד רצוי ואף חובה ולא ראיתי תגובות שלא היו מכובדות
אבל אם אתה רוצה שיח אישי תשלח מייל למנהל ולא פניה ציבורית
ותקדם בפרוג שכל הנפגעים ישלחו מייל כמוך (עדיין סבור שראוי גילוי נאות)
אי אפשר להפגין ציבורית ולרצות תגובה כאילו זה אישי ולדרוש מכולנו להתנהל כמשקיפי או"ם -
@אינו-יודע-לשאול
אין לי ציפיות מאף אחד. מי שרוצה להגיב לא יפה, רוצה לנטרל את יכולת ההשפעה של השני, בבקשה. כאן באשכול הזה @magicode בא בפירוש לחפש את האשמים, ועל זה הדיון כאן.
אם אני לא יכול לקבוע לאחרים איך להגיב, אז כנ"ל גם לגביהם, שלא יאמרו לאחרים איך לדבר או איך לבקש.
לי בהחלט לא נגמר הכח. ואם מישהו לא מסכים איתי, הוא מוזמן ברצון להגיב. -
@ליכט אמר בקריאה לחשבון:
למה צריך פניה המונית ?
לדעתי צריך פניה המונית, כדי להראות שזה לא בעיה של יחיד, לא כדי ליצור לחץ
למה לקרוא לפניה המונית הפגנה? אולי זה גילוי דעת של רבים שסובלים מאותה בעיה?
האם במערכת הפניות בודקים לפעמים כמה בקשות התקבלו לגבי דבר מסוים?
המשמעות בין יחיד לרבים בעיני, כמה משאבים ראוי להשקיע כדי לנסות לפתור את הבעיהועוד משהו שנותן פניה של רבים, לא תמיד אחד יודע להגדיר כראוי את הבעיה, או כמו בדוגמא שמדברים עליה, להגיד מה אפשר לפתוח ב100% וכו' , ולפעמים כשיש כמה, וכל אחד כותב בסיגנון שלו, מבינים יותר טוב.
-
בבקשה לא להסיט את הנושא.
הנושא פה האם יש דבר שצריך לתקן. כדי שחדשים ירגישו יותר נעים.
ולא לדון האם זה לגטימי לעשות הפגנה או לא.
אולי אתם חושבים שזה צריך להיות אחד הכללים שהפרום לא נועד לפניה המונית? -
היה כאן טיעון לפיו הצפת נושא היא זו שגוררת את היחס העוין.
בהקשר לזה אני מניח כאן צילום מסך ששמור אצלי (מהודעה שנכתבה לפני 8 חודשים) :
ייתכן שאנשים לקחו את המילים 'הפורום של נטפרי זה המקום' לגבי הלחץ שהוזכר במשפט שלפניו.
-
@magicode
אני חושב שזה רעיון טוב, בתנאי שיהיה מקום חלופי ראוי לפניה המונית. -
@magicode
אני חושב שזה רעיון טוב, בתנאי שיהיה מקום חלופי ראוי לפניה המוניתרק שיהיה ברור אני לא מזדהה עם הרעיון לאסור על פניה המונית בפרום.
אני בעד שיפנו המונית אבל גם שזה יהיה גלוי שזה משהו מאורגן. שלא יהיה העמדת פנים. -
@magicode
אני חושב שזה רעיון טוב, בתנאי שיהיה מקום חלופי ראוי לפניה המונית.מה הבעיה בפניה המונית למערכת הפניות/ למייל?
-
מה הבעיה בפניה המונית למערכת הפניות/ למייל?
@בב אמר בקריאה לחשבון:
@ליכט אמר בקריאה לחשבון:
למה צריך פניה המונית ?
לדעתי צריך פניה המונית, כדי להראות שזה לא בעיה של יחיד, לא כדי ליצור לחץ
למה לקרוא לפניה המונית הפגנה? אולי זה גילוי דעת של רבים שסובלים מאותה בעיה?
המשמעות בין יחיד לרבים בעיני, כמה משאבים ראוי להשקיע כדי לנסות לפתור את הבעיהועוד משהו שנותן פניה של רבים, לא תמיד אחד יודע להגדיר כראוי את הבעיה, או כמו בדוגמא שמדברים עליה, להגיד מה אפשר לפתוח ב100% וכו' , ולפעמים כשיש כמה, וכל אחד כותב בסיגנון שלו, מבינים יותר טוב.
-
@magicode
אני חושב שזה רעיון טוב, בתנאי שיהיה מקום חלופי ראוי לפניה המונית.מה הבעיה בפניה המונית למערכת הפניות/ למייל?
לפעמים יש הרגשה שכשאף אחד לא רואה, לא מתייחסים אליך ברצינות, וזה יכול להיות גם בפניה המונית.
משא"כ בפורום שכל תגובה או התעלמות נשפטת על ידי הציבור הרחב. -
אני רוצה להציע משהו, זה אמנם לא עונה ישירות על השאלה שנשאלה פה, אבל אני חושב שזה חלק משמעתי למה דברים כאלו קורים, ויתכן שאני טועה...
ניקח לדוגמה כל כלי/שירות/אתר שהיה פתוח כל השנים בנטפרי, באם מתברר ביום אחד שיש דרך לפגוש שמה תכנים לא ראויים, צריכים לחסום אותו, לדעתי מה שקורה, התומך רואה שמישהו דיווח שמשהו לא בסדר, בדק את זה, רואה שהדיווח מוצדק וחוסם את הכלי/שירות/אתר.
מה שקורה שיתכן שהכלי/השירות/האתר הזה מאוד חשוב לאנשים מסויימים או לקבוצה מסויימת (ולפעמים בחסימה של אתר אחד יכול ליחסם עבודה שמישהו השקיע שנים!!),
אולי כדאי לחשוב על דרך לפני שחוסמים משהו לבדוק מה ההשלכות האפשריות, הרי באם מחר יהיה פירצה בזום, ברור שנטפרי ישקיע יותר מאמצים לראות איך ניתן לסגור את הפירצה הספציפית בלי לסגר את כל זום, אותו דבר כל כלי/שירות/אתר שהיה פתוח לפני שחוסמים יהיה איזשהו מדד כמה חשוב זה יכול להיות לאנשים, (אינו דומה בלוג טכנולוגי לתוכנה למאיירים או לסלאק וכדו') ומה ההשלכות שיכולות לקרות.
עריכה: אולי לפני שחוסמים להודיע כל מי שמשתמש באתר הזה... אולי באנר למעלה או רעין אחר.
-
@chocolate הנושא הזה מאוד מורכב, מכיוון שאם יש דבר בעייתי לא מסתבר שישאירו אותו פתוח רק בגלל שהוא נצרך למישהו.
הנידון הוא על הקצאת משאבים בפיתוח לקבוצות של משתמשים בנטפרי לא לפי הכמות המספרית שלהם אלא לפי מדד של השלכה כלכלית או השלכה משמעותי אחרת. -
@ברצינות אמר בקריאה לחשבון:
@chocolate הנושא הזה מאוד מורכב, מכיוון שאם יש דבר בעייתי לא מסתבר שישאירו אותו פתוח רק בגלל שהוא נצרך למישהו.
הנידון הוא על הקצאת משאבים בפיתוח לקבוצות של משתמשים בנטפרי לא לפי הכמות המספרית שלהם אלא לפי מדד של השלכה כלכלית או השלכה משמעותי אחרת.שולחן עבודה מרוחק זה דבר מסוכן
לכן לסגור את זה לכולם כי אחד הגיע דרכו למקום בעייתי
כל דבר שהיה פתוח פרושו שהאדם הרגיל לא נתקל בבעיה
רק באופן מיוחד קרה מקרה ומישהו הגיע לבעיה
לכן לסגור לכולם ובלי הודעה מוקדמת?
במיוחד לסגור תוכנה (בשונה מאתר) -
@בב אמר בקריאה לחשבון:
תהיה בטוח שכשישנה בעיה שנוגעת באמת לרבים, אזי באותו רגע שהיא מתרחשת, מערכת הפניות מוצפת פניות בענין, ללא קמפיין בפרוג וכדו'.
לא מאמין שאפשר לתומכים לא לשים לב.@chocolate אמר בקריאה לחשבון:
ניקח לדוגמה כל כלי/שירות/אתר שהיה פתוח כל השנים בנטפרי, באם מתברר ביום אחד שיש דרך לפגוש שמה תכנים לא ראויים, צריכים לחסום אותו, לדעתי מה שקורה, התומך רואה שמישהו דיווח שמשהו לא בסדר, בדק את זה, רואה שהדיווח מוצדק וחוסם את הכלי/שירות/אתר.
מה שקורה שיתכן שהכלי/השירות/האתר הזה מאוד חשוב לאנשים מסויימים או לקבוצה מסויימת (ולפעמים בחסימה של אתר אחד יכול ליחסם עבודה שמישהו השקיע שנים!!),
לו אני הייתי המנהל של נטפרי, הייתי נעלב ממך עכשיו קשות.
אתה באמת חושב שתומך על דעת עצמו מחליט באבחת דיווח אחד לחסום אתר שיכול להיות שימושי ?! -
@ליכט אמר בקריאה לחשבון:
אתה באמת חושב שתומך על דעת עצמו מחליט באבחת דיווח אחד לחסום אתר שיכול להיות שימושי
וכי נראה לך שזה לא כך כרגע?
-
פוסט זה נמחק!