נטפרי ו-AI הילכו יחדיו?
-
פוסט זה נמחק! -
@יהודי-פשוט-מאוד לכאורה אפילו אם יעברו חלקית לAI זה כבר יזרז מאד את התהליך
-
אני די מסכים
סינון AI יכול לשפר מאוד את הסינון
כרגע לדוגמא הסינון של נטפרי לGPT וכדומה ממש גרוע משום שהוא מבוסס על בוט של מילים בעייתיות, והרגישות שהם שמו שם היא חלשה, מאידך בגמיני הם שמו רגישות גבוהה מה שמקשה לפעמים לעבוד איתו.
לפיכך אם הם יעשו על כולם סינון עם רגישות גבוהה ויתכנתו שבכל מקרה שהבוט מזהה מזהה משהו בייתי הוא ישלח את המשפט לAI זה ישפר משמעותית את הסינון.
גם העלויות די מצחיקות, מיליון טוקנים עולים שקלים בודדים. וכמה טוקנים כבר יצטרכו להשתמשכמו כן לגבי תמונות ברור שמודל שיאומן על תמונות שנחסמו בנטפרי יוכל לסנן אלפי תמונות בעייתיות במהירות רבה, ואת הלא בעייתיות ישלח לסינון ידני, זה יכול להוזיל עלויות ולהגדיל את המהירות בהמון.
-
@דורש-ציון אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
יעברו חלקית לAI
כבר עברו חלקית, לדעתי.
תעלה צילו"מ של שורת פקודה, בדוק כמה זמן לוקח לזה להפתח. -
-
@יהודי-חכם אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
מיליון טוקנים עולים שקלים בודדים. וכמה טוקנים כבר יצטרכו להשתמש
מיליארדים במקרה הטוב.
זה שאתה שולח פעם ביומיים שאילת של 10 מילים, זה לא מייצג כלום.
אני משתמש בGPT בעשרות ולפעמים מאות שיחות ביום.
בג'מיני יש לי מערכות אוטומטיות ששולחות לו אלפי שאילתות ביום.
אתה חי בבועה.אגב, אני כמעט לא מקבלת שגיאות בג'מיני.
מה אתה מנסה לשאול אותו שם בדיוק??? -
@מודה-אני הבה ונסביר
כאשר גמיני רושם מילה שהרובוט האוטומטי חוסם נניח אבול' אז תגובת השרת נחסמת.
בהצעה שלי ישלח המשפט כולו נניח למודל גמיני פלאש והוא יגלה האם נכתב אבול' בקשר לבע"ח או בכלל לגבי התפתחות חברה
זו דוגמא בודדת מתוך המון דוגמאות.
צריכת טוקנים של משפט בודד או אפ' כמה משפטים היות והקלט מאוד קצר, ולא צריך פלט זה כמעט כלום.
העלויות של מודל דוגמת פלאש 1.5 שאני מעריך שהוא מספיק לסינון כזה זה $0.075 דולר למיליון טוקנים...
וכל זה עוד כששוכרים מחברת AI, כיום אפשר לשים מודלים על מחשב חזק (ממש) ויש רק עלויות חשמל שזה ג"כ גרושים. -
@מודה-אני אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
@דורש-ציון אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
יעברו חלקית לAI
כבר עברו חלקית, לדעתי.
תעלה צילו"מ של שורת פקודה, בדוק כמה זמן לוקח לזה להפתח.כבר יותר מחצי דקה ולא נפתח.
אני מתכוון חלקית גם למשל, רק לחסימות קיצוניות (אשה ברורה למשל), זה פשוט יקל מאד על העומס גם בתמונות וגם בסירטונים, ואפילו אם יהיה אפשרות לערער על חסימות של AI
@יהודי-פשוט-מאוד למה שלא תכתוב את זה ברעיונות וחידושים לנטפרי? אולי יבוא להצבעה...
-
@דורש-ציון אמר ב
רעיונות וחידושים חסום מזמן בנטפרי.
כבר הציעו בעבר
באשכול הזה
שילוב בשל AI עם בדיקה אנושית.
ככה שמרווחים דעת אנושית ומהירות של AIראו כאן:
https://forum.netfree.link/topic/9982/שימוש-בai-לבדיקת-תמונות/9מומלץ לראות את ההודעה ההעוקבת של @magicode
וכבר תבינו הכל...
-
-
הקלט מאוד קצר, ולא צריך פלט
קלט עטלה יותר מפלט.
הפוך
פלט עולה פי כמה מקלט -
@צדיק-תמים אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
הקלט מאוד קצר, ולא צריך פלט
קלט עטלה יותר מפלט.
הפוך
פלט עולה פי כמה מקלטצודק.
בדקתי כעת. -
עלות זיהוי תמונה עם הדגם הקטן של gemini (flash lite) די קרובה לאפס, והפלט לא צריך להיות יותר מ-True, False או Unknown
זיהוי של אישה בתמונה היא משימה פשוטה מאוד עבור מודלי שפה, והדיוק שלו אפילו גבוה יותר מדיוק אנושי (שימת לב לפרטים קטנים, לעולם לא מתעייף וכו')
ניתן גם להנחות אותו עבור הגדרות ספציפיות, כמו ילדות עד גיל 9, ילדים ומובגרים חשופים וכו' (כמופיע בויקי-נטפרי)-
עלות ממוצעת עבור ניתוח תמונה עם Gemini flash lite, (שמספיק בהחלט למשימה הזו) היא $0.00009675.
מדובר על בערך 10,000 תמונות לכל דולר. עלות הפלט זניחה למדי, כאמור.
מקור -
בחשבון פשוט, עובד הודי (כדוגמה למדינה בעלת כח עבודה זול מאוד) יעלה הרבה יותר עבור כמות כזו של תמונות.
גם בהנחה קיצונית שהוא מרוויח שכר חודשי מינימלי של 8000 רופי (93 דולר), הוא עדיין יעלה בערך 3 דולר ליום.
מקור חלקי -
ככל הידוע, אין בן אנוש שיכול להספיק לעבור על יותר מ-30,000 תמונות ביום עבודה אחד...
מדובר כמובן רק בהערכה משוערת, וסביר להניח שהמספרים האמיתיים גבוהים או נמוכים יותר, אבל הכיוון ברור
המסקנה המתבקשת: שימוש במודלי AI יהיה גם מהיר יותר וגם זול יותר וברמת דיוק טובה יותר
-
-
@nh-local אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
Gemini flash light, (שמספיק בהחלט למשימה הזו)
הנחה שגויה, בדקתי את הנושא וזה מודל חלש מידי, זה מתאים רק למקרים מובהקים
אגב 0.0001935 כפול 10,000 זה לא דולר אלא 1.935, וזה לפני פרומפט איכותי שמוסיף על הקלט -
@צדיק-תמים אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
0.0001935
טעות שלי, העלות הנכונה היא $0.00009675.
העלות שצויינה לעיל היא עבור מודל Gemini Flash הסטנדרטיוזה לפני פרומפט איכותי שמוסיף על הקלט
עלות קלט הטקסט אינה משמעותית. (העלות הממוצעת לתמונה מחושבת כ-1290 טוקנים. עוד כ-100-200 טוקנים עבור הטקסט אינם משמעותיים)
הנחה שגויה, בדקתי את הנושא וזה מודל חלש מידי, זה מתאים רק למקרים מובהקים
מהבדיקה שלי הוא מצוין. הכל תלוי בהנחייה ברורה. וכתיבת ההנחייה באנגלית מועילה מאוד
וכמובן, גם לשיטתך ניתן להשתמש ב-Gemini Flash המלא, בעלות של 2$ ל-10,000 תמונות, שעדיין זולה ויעילה משמעותית מבדיקה אנושית -
@nh-local גם פלאש המלא
כנראה אתה לא בדקת את זה בשטח באמת. תנסה את זה לדוגמה על עליאקספרס
עריכה: זה לא אומר שאי אפשר להגיע לרמה מאוד טובה, אפשר, רק שהמחיר יהיה הרבה יותר יקר (עדיין משתלם לעומת ההאצה במהירות בדיקה)