סיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!
-
מוסיף,דף הייבו פתוח רק לבעלי הרשאת מייבא. כדי לקבל הרשאה כזו יש לייבא ראשית כמה עשרות ערכים בהעתקת קוד מקור, ולוודא שהעורך ייבא אותם כהוגן ובאספקלריה תורנית איכותית.
-
@davidnead
כמובן. השאלות הן האם בהעתקת קוד מקור גם כן לא ניתן לייבא את הערך, וכן לבעל הרשאות, האם יש תקלה דרך במייבא. -
דבר ראשון תודה רבה לכם שזכיתי להצטרף לסיירת ולזכות לסגור את ויקיפדיה
ביחד נגיע לזה כמה שיותר מהר!!!
ורציתי רק לשאול מה קרה שהפורום הזה נפתח לכל הניקים בפורום ולא רק לניקי ניקיפדיה כפי ש@GolanArt אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
הפורום הזה פתוח לקריאה לכולם. ופתוח לכתיבה רק לחברי הסיירת החשובה.
חוץ מזה אשמח לדעת איפה אני יודע על כל הפרטים הטכניים איך לעדכן מידע ומה צריך לעשות.
תודה רבה. -
@גרפיקאי123 אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
ורציתי רק לשאול מה קרה שהפורום הזה נפתח לכל הניקים בפורום ולא רק לניקי ניקיפדיה כפי ש@GolanArt אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
טעות. הפורום פתוח לכתיבה רק לחברי הסיירת, כפי שכתב העומד בראשה, @GolanArt . אין אף א' מהכותבים כאן בפורום שאינו חבר בסיירת - רק לא כולנו בחרנו לשים ליד שם הניק את הסמל הוורוד המורה על חברות בסיירת.
לגבי תכנית העבודה - אם תרצה כיום תוכל כבר להירשם ב'המכלול' ולהתחיל דרך ההוראות שתקבל שם, או להמתין שיגמרו לפתח את הכלי שדובר עליו לעיל.
-
@עברי-אנכי אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@גרפיקאי123 אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
טעות. הפורום פתוח לכתיבה רק לחברי הסיירת, כפי שכתב העומד בראשה, @GolanArt . אין אף א' מהכותבים כאן בפורום שאינו חבר בסיירת - רק לא כולנו בחרנו לשים ליד שם הניק את הסמל הוורוד המורה על חברות בסיירת.
לגבי תכנית העבודה - אם תרצה כיום תוכל כבר להירשם ב'המכלול' ולהתחיל דרך ההוראות שתקבל שם, או להמתין שיגמרו לפתח את הכלי שדובר עליו לעיל.
אתה אומר בעצם שהופעת התגית "נקיפדיה" מותנית בהגדרה אישית של כל אחד?
-
@GolanArt
כן ממש כך! -
@GolanArt הוא צודק כי עליך לא רואים את התגית.......
בהגדרות יש אופציה לבחור...... -
מי מתנדב להעלות לכאן מדריך עם צילמי מסך?
-
@GolanArt התכוונת לזה?
או למדריך על כל הנושא?
אם זה למשהו אחר, וזה חומר קיים שרק צריך עריכה, תשלח לי במייל ואני אשתדל.
-
-
@זהיר אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@GolanArt התכוונת לזה?
כן, תודה רבה! -
מישהו יכול להסביר לי מה זה מוסיף לי? אני מייבא דרך הרשאת מייבא, אבל דרך קובץ ייצוא נחסם לי. כאן יש דרך חדשה? איך אני משתמש בה?
אם אני מחובר לקבוצה האם זה גורם חופש פעולה יותר גדול מהמחשב הזה? אם כן עלי לצאת מהקבוצה כי זה מחשב ציבורי. בנוסף החשבון שלי במכלול אינו באותו שם של המשתמש בנטפרי. שם אני יהודה 1. האם עלי ליצור חשבון חדש?
יישר כוח. -
@יוליוס ייבאתי את הערך דרך יבוא אוטומטי (דרושה הרשאה). הקטע המאוקסס הוא זה
"הגישה הניצית ההולכת וגוברת של לורנס הובילה לקרע ביחסיו עם רוברט אופנהיימר, ששיאו היה נכונותו של לורנס להעיד נגד אופנהיימר בשימוע שנערך לו ב־1954 על הסרת הסיווג הביטחוני שלו. בסופו של דבר, בגלל אשפוזו של לורנס, הוא לא העיד באופן רשמי בפני הוועדה, אבל דיבר עם צוות התביעה וטען באזניהם כי אסור לתת לאופנהיימר "איזשהו קשר לקביעת מדיניות". בעקבות ניסוי גרעיני שנערך בביקיני ב־1954 וגרם לפיזור נשורת גרעינית בטווח שהיה גדול מהמצופה וכלל אזורים מיושבים, החלה לעלות דרישה ציבורית להפסקת הניסויים הגרעיניים. לורנס התנגד לדרישה, והציע במקום זאת לפתח פצצות "נקיות", שיגרמו לפיזור של פחות נשורת."
לא ברור מה הבעייה שם אולי בעבר היה כתוב משהו ונמחק ועדיין הרובוט של נטפרי חוסם. או שיש טעות באחד הזיהויים של הרובוט. -
@מוסיף-והולך אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@davidnead
כמובן. השאלות הן האם בהעתקת קוד מקור גם כן לא ניתן לייבא את הערך, וכן לבעל הרשאות, האם יש תקלה דרך במייבא.אם זה מאוקסס אי אפשר לייבא דרך קוד מקור. הקישור לעריכה נחסם לחלוטין זה מה שהיה אצלי עם הערך המודל הסטנדרטי. אז עשיתי העתק הדבק דרך עריכה חזותית אבל זה עשה בעיות.
-
@ראובן
אולי הייתה בעיה ב"יחסיו". -
@מוסיף-והולך
אולי תבקש מנטפרי כי יתנו לך אפשרות טכנית לייבוא נוח. -
@מוסיף-והולך, למי היתה התגובה הזו?
-
-
== תוסף לכרום לייבוא ועריכת ערכים במכלול ==
אני שמח לבשר על העלאת תוסף לכרום שיסייע רבות לעורכי המכלול. התוסף פותח בעקבות רעיון התוסף הראשוני שפותח על ידי @Magicode, ובסיוע @דוד @ל.ט.
===תועלת===
התוסף מיועד לפשט ולהקל הליכי ייובא מוויקיפדיה, ולהאיץ את קצב הייבוא בלי לפגוע באיכות הבקרה וניקיות החומר. בין השאר מאפשר להמשיך להשתמש בוויקיפדיה - ולתרום מידי פעם למכלול.התוסף מאפשר לבדוק ערך בוויקיפדיה לפני שמייבאים אותו - ובמקרה שהוא נמצא חשוד להתפנות לערך "בטוח יותר". התוסף באופן כללי מפשט ומקצר את הליכי הייבוא, וגם מקל על יצירת קרדיט נכונה, ומקל על הנטור על דפים מיובאים.
===התקנה===
את התוסף ניתן להוריד מחנות התוספים של כרום, באמצעות [https://chrome.google.com/webstore/detail/כלי-עזר-לעריכה-במכלול/cblheopdimmbpgilnihecijjlcgjkbll?utm_source=gmail הקישור הזה].קובץ ZIP להתקנת תוסף שלא נארז:
0_1513692145912_כלי עזר למכלול גרסה 1.8.zipמי שאינו יכול להתקין מחנות התוספים יכול לפנות אלי.
===תוכנות כלליות של התוסף===
התוסף פועל הן מתוך וויקיפדיה והן מתוך המכלול, עם פונקציות דומות אך שונות בהתאם. הכי קל במקום לקרוא זה פשוט להתנסות.בוויקיפדיה:
בוויקיפדיה ניתן לגשת לתכונות הן מתוך סרגל כלים שיופיע אוטומטית בראש כל דף, והן מתוך תפריט קופץ בלחיצה על סמל התוסף.
- סימון כותרת ערך שלא קיים במכלול בצבע אדום.
- אפשרות "ייבא ערך זה למכלול" - לייבוא בלחיצת כפתור. (דרושה הרשאת מייבא)
- אפשרות "צור/ערוך" במכלול - יצירה במכלול של ערך שלא קיים בוויקיפדיה, באמצעות העתקה אוטומטית של קוד המקור של הדף + קרדיט.
- "בדיקת קישורים במכלול" - סימון כל קישור לערך ("כחול") שעדיין לא קיים ("אדום") במכלול. בעמידה על הסימון ניתן ליצור או לייבא את הדף למכלול.
- כפתור "בדיקת מילים חשודות" - לסימון מילים חשודות בדף לפני ייבוא למכלול.
אז - שוטטתם בוויקיפדיה? נתקלתם בערך אדום? עברו על הערך - העזרו בבדיקת מילים חשודות - הוא נקי? ייבאו אותו למכלול ועברו הלאה.
שימו לב לתקלה: אם בוויקיפדיה מופיעה הודעת מערכת בראש העמוד, זה עשוי לגרום לסרגל כלים לא להגיב ללחיצות. הסתרת ההודעה תפתור את הבעיה.
המלצה:
- ניתן להתקין בויקיפדיה את הגאדג'ט "צביעת רקע קישורים להפניות בתכלת", ואז קל להבחין בהפניות - שאותם כמובן אין מניעה ליבא בקלות.
ההתקנה על ידי העדפות>גאדג'טים>קישורים> סימון V על "צביעת רקע קישורים להפניות בתכלת".
אותו הדבר גם לגבי " צביעת רקע הקישורים לפירושונים בצבע צהוב"
במכלול:
במכלול ניתן לגשת לתכונות בלחיצה על סמל התוסף בסרגל הכלים שמשמאל לשורת הכתובת.
- סימון קישורים אדומים בהמכלול האם ישנם בויקיפדיה והוספת לינק לקפיצה מהירה לערך בויקיפדיה. בעמידה על הסימון ניתן ליצור או לייבא את הדף למכלול.
- כפתור "בדיקת מילים חשודות" - לסימון מילים חשודות בדף.
- ייבוא כמותי - ייבוא עד 10 ערכים בלחיצת כפתור.
- רשימת הקישורים האדומים בדף.
- ייבוא ערך - ייבוא ערך בלחיצת כפתור, חוסך את טופס הייבוא.
פעולות הייבוא המהירות יותר דורשות הרשאת מייבא במכלול. הרשאה זו נהוג לקבל אחרי שהעורך ייבא כמה עשרות ערכים, ועשה זאת בצורה תקינה בהתאם לנהלים.
נסו ותהנו. אל תשכחו מחמאות, ביקורות, הצעות לשיפור ועוד.
:בברכה, דוד -
@davidnead תעלה לכאן את הcrx, כל משתמשי נטפרי חסומים לחנות של כרום