מסלול מותאם לציבור הדתי לאומי
-
@מישהו12 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@222756 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@hagai-w אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@davd אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
וכאן מגיעה השאלה.
האם אנחנו רוצים לדאוג רק לעצמינו, ושלנו יהיה סינון טוב, ושאנחנו נינצל מכל מרעין בישין, ומי שלא רוצה להיות חרדי, שיחטא, מה איכפת לי....או לא, מה פתאום, הוא גם יהודי, למה שלא יזכה לסינון כשר ללא חטאים, וללא לעבור על הלכות בשו"ע.
וכמובן שכישראל ערבים זה לזה, הייתי עושה את הכל (לפי יכולותיי) ע"מ לתת לכל סוגי היהודים את הסינון הטוב ביותר שהם יוכלו להשתמש בזה.
ולכן הייתי מקים להם סינון שנצמד להלכה נטו, ודברים השקפתיים שהרבנים שלהם מתירים, הייתי פותח להם כדי שהם יצטרפו לכזה סינון ולא יברחו מזה.תשובה - שישתמש בנטפרי, ושאתר כיפה יהיה הבעיות הגדולות שלו.
@morgen אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
לי יש רעיון אחר - הרי אין ספק שהרמה של נטפרי היא רמה יותר גבוה מהרמה שעליו אתה מדבר - אז אתה בעצם מבקש שנטפרי יעשו מסלול עם "ירידה" מהמדרגה שלהם.
הרעיון שלי היא שהציבור הדת"ל יעשו עליה לרמת נטפרי.
מה אתה חושב על רעיון כזה?
הבעיה היא שהציבור הדת"ל לא יעשה דבר כזה נקודה.
ואין עניין להציע למישהו להיות אתה.חבר'ה, אני נעלב בשם הציבור הדתי לאומי...
איפה ראיתם שביקשתי להוריד רמה בנטפרי ולמה אתם חושבים שאנחנו לא צריכים לעלות רמה?
מה כבר ביקשתי?
מסלול שבו ענייני השקפה דת"ל יהיו פתוחים?לא דיברתי מעולם על להוריד את הרמה בשביל הציבור דתי לאומי, דיברתי על הוספת מסלול "נטפרי" ברימון במקום בנטפרי.
-
וכאן מגיעה השאלה.
האם אנחנו רוצים לדאוג רק לעצמינו, ושלנו יהיה סינון טוב, ושאנחנו נינצל מכל מרעין בישין, ומי שלא רוצה להיות חרדי, שיחטא, מה איכפת לי....או לא, מה פתאום, הוא גם יהודי, למה שלא יזכה לסינון כשר ללא חטאים, וללא לעבור על הלכות בשו"ע.
וכמובן שכישראל ערבים זה לזה, הייתי עושה את הכל (לפי יכולותיי) ע"מ לתת לכל סוגי היהודים את הסינון הטוב ביותר שהם יוכלו להשתמש בזה.
ולכן הייתי מקים להם סינון שנצמד להלכה נטו, ודברים השקפתיים שהרבנים שלהם מתירים, הייתי פותח להם כדי שהם יצטרפו לכזה סינון ולא יברחו מזה.תשובה - שישתמש בנטפרי, ושאתר כיפה יהיה הבעיות הגדולות שלו.
@morgen אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
לי יש רעיון אחר - הרי אין ספק שהרמה של נטפרי היא רמה יותר גבוה מהרמה שעליו אתה מדבר - אז אתה בעצם מבקש שנטפרי יעשו מסלול עם "ירידה" מהמדרגה שלהם.
הרעיון שלי היא שהציבור הדת"ל יעשו עליה לרמת נטפרי.
מה אתה חושב על רעיון כזה?
הבעיה היא שהציבור הדת"ל לא יעשה דבר כזה נקודה.
ואין עניין להציע למישהו להיות אתה.חבר'ה, אני נעלב בשם הציבור הדתי לאומי...
איפה ראיתם שביקשתי להוריד רמה בנטפרי ולמה אתם חושבים שאנחנו לא צריכים לעלות רמה?
מה כבר ביקשתי?
מסלול שבו ענייני השקפה דת"ל יהיו פתוחים?לא דיברתי מעולם על להוריד את הרמה בשביל הציבור דתי לאומי, דיברתי על הוספת מסלול "נטפרי" ברימון במקום בנטפרי.
אז אותך לא הבנתי נכון.
בכל מקרה-זוהי תשובה גם ל @Morgen -
@ניק-ירושלמי אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
אין לי כח לעשות חיפוש בפורום, אבל הנושא עלה לפני כמה שנים, ו magicode דוקא לא פסל את זה על הסף, כמה שזכור לי יותר מטעמים של חוסר זמן וסדרי עדיפויות, אולי אחד מהבקיאים ימצא לנו את זה.
יתכן. גם לי זכור כזה דבר.
אבל את מבחן המציאות זה לא יעבור, כי באמת שאין דקה של זמן.
נטפרי, מתייעלים כל הזמן ללא לאות וללא הפסקה, ורק מוסיפים ומשביחים את הסינון בכל מיני פרמטרים, אם זה מערכת הפניות, אם זה אנדרואיד, אם זה כל מיני פיתוחי חותם תוצרת מעשה ידי אמן. והכל בשביל שהסינון חוץ מכשר למהדרין, שיהיה גם מונגש בצורה טובה ויעילה.
כך שאין שום סיבה שהם יפנו מזמנם היקר מאוד, [ושאנחנו הלקוחות שלהם משלמים עליו טבין ותקילין], לטובת ציבורים נוספים ואחרים, בו בזמן שאין זמן מיותר לאף אחד שם. ובפרט כמו שכתב @יוליוס , שזה הכל עניין של ביצוע מול ביקוש, ולמעשה בפועל אין באמת ביקוש גדול מצד הציבור הדת"ל.. -
@יוליוס אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
לדעתי, הכל עניין של היצע וביקוש
אם היתה דרישה כזו מצד הציבור הזה שיהיה סינון מותאם באמת לארחות חייהם אז זה היה קורה.
כל עוד שאין דרישה כזו ורוב הציבור שם מוכן להתפשר ולהסתפק בסינונים אחרים. זה לא יקרה.לא מכירים את נטפרי.
זה מעגל קסמים.
כשאני מציע למישהו נטפרי, והוא שומע שזה לא מתאים, אז הוא לא רוצה, וכן הלאה.נראה לי ש @יוליוס התכווין שאם היה לזה ביקוש בציבור אז כבר רימון או כל חברת סינון אחרת היו עושים את זה כי זה היה פשוט משתלם להם.
-
@קטן אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
אם היתה דרישה כזו מצד הציבור הזה שיהיה סינון מותאם באמת לארחות חייהם אז זה היה קורה.
כל עוד שאין דרישה כזו ורוב הציבור שם מוכן להתפשר ולהסתפק בסינונים אחרים. זה לא יקרה.לא מכירים את נטפרי.
זה מעגל קסמים.
כשאני מציע למישהו נטפרי, והוא שומע שזה לא מתאים, אז הוא לא רוצה, וכן הלאה.נראה לי ש @יוליוס התכווין שאם היה לזה ביקוש בציבור אז כבר רימון או כל חברת סינון אחרת היו עושים את זה כי זה היה פשוט משתלם להם.
לא מכירים את הרמה של נטפרי... לא יודעים שיש מקום לשיפור.
-
@מישהו12 זה נכון, אבל אם הנושא של הסינון היה חזק בציבור הדת"ל כמו בציבור החרדי, ברור שהיתה חברה שמרימה את הכפפה ועושה סינון כזה למטרה עסקית.
בציבור החרדי למשל בלא הסינון של נטפרי רוב האנשים לא היו משתמשים באינטרנט כלל, משא"כ בציבור הדת"ל, לפחות לא בכאלו היקפים.
בסוף הכל זה רק עניין של הציע וביקוש . -
@מישהו12 זה נכון, אבל אם הנושא של הסינון היה חזק בציבור הדת"ל כמו בציבור החרדי, ברור שהיתה חברה שמרימה את הכפפה ועושה סינון כזה למטרה עסקית.
בציבור החרדי למשל בלא הסינון של נטפרי רוב האנשים לא היו משתמשים באינטרנט כלל, משא"כ בציבור הדת"ל, לפחות לא בכאלו היקפים.
בסוף הכל זה רק עניין של הציע וביקוש .לא, כי מכירים את רימון שתפס חזק.
-
בסוף הכל זה רק עניין של הציע וביקוש .@מישהו12 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
בסוף הכל זה רק עניין של הציע וביקוש .לא, כי מכירים את רימון שתפס חזק.
גם וגם.
-
כל עוד שאין דרישה כזו ורוב הציבור שם מוכן להתפשר ולהסתפק בסינונים אחרים. זה לא יקרה.אני ירחיב במעט את מה שכתבתי,
היצע וביקוש לא חייב להיות דווקא בנושא מסחרי אלא גם בנושאים אחרים.
תארו לכם שלא היה את הציבור החרדי, האם היה יוצא לאור רשב"א קוק עם הערות למטה?
האם היה יוצא קצות החושן עם פיתוחי חושן/מילואי חותם של הרב דזימיטרובסקי?
האם היה יוצא ש"ס עם ביאור שוטנשטיין או מתיבתא?
האם היה יוצא משנ"ב מהדורת דרשו?
האם היה יוצא "שמירת שבת כהלכתה" של הרב נויבירט והגרש"ז?כלומר, וזו בעצם לב הטענה שלי. שמציאויות מסויימות, נקבעות ומתפתחות על פי דרישה גלויה או סמויה מצד הציבור. אם היזם לא ירגיש שיש צורך בהמצאה שלו, אין לו שום סיבה להשקיע וליצור משהו חדש. ולא משנה אם הוא ירוויח כסף מהיוזמה הזו, או שלא. כל עוד שאין ביקוש, אין ייצור.
בציבור החרדי היה אי שביעות רצון גדולה, מהפתרונות הקיימים לאינטרנט. שהיו, או לא מקצועיים מספיק, או לא היו ירא"ש מספיק.
נטפרי באה לענות על שני הדרישות הללו. מחד סינון ברמה המקצועית הגדולה ביותר, ומאידך ללא פשרות והעלמות עין בנושאים שאין רוח חכמים נוחה מהם. ובכך ענתה על הצורך וייצרה מוצר חדש ומהפכני שמותאם לציבור החרדי.
ליזם, במקרה של נטפרי זה @magicode (וגם @GolanArt אאל"ט), היתה תחושה חזקה שהמוצר שהוא ייצר יהיה כזה שיענה על הביקושים האלו. ולכן הוא השקיע (ומשקיע) מחלבו ודמו כדי שזה יצליח.בציבור הדתי לאומי, למרבה הצער אין מספיק ביקוש למוצר הזה. ולכן לא נוצר שם מוצר מקביל, המותאם להשקפת עולמם.
וכמו בהרבה דברים שהם משתמשים במוצרים שיוצרו עבור בני התורה והם לא מרוצים מכך, אך אין להם ברירה כי אצלם אין מי שיעשה את זה. כך גם פה, אין להם ברירה אלא להשתמש במוצר שלא מותאם להם. אך בשבילם לא יהיה מי שייצר, כי פשוט אין מספיק ביקוש. וחבל. -
@מכלולאי אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
העורכים של המכלול זה רובם דתיים לאומיים, לא?
היוצר של המכלול הוא בוודאי דתי לאומי, ואני מאמין שהוא יבחר עורכי אספקלריא שגם מסכימים איתו בהשקפה.הם לא.
ובטוח שצורת הצנזורה שם לא תאמת להשקפה הד"לראשית, עורכי המכלול נמנים על כל המגזרים, ולא צריך להשתייך למגזר מסויים, פשוט נרשמים ועורכים... המציאות היה שמטבע הדברים כמעט כולם חרדים, אבל היו לנו כמה מהמגזר הדתל"י, בפרט בתקופת היסוד של המכלול.
המכלול בהגדרתו הוא אנציקלופדיה יהודית ולא חרדית, ולדעתי המושג "אנציקלופדיה חרדית" כמעט אין לו קיום, מכיוון ש"חרדי" זו הגדרה חברתית, ואנציקלופדיה צריכה להיות אובייקטיבית, ואכמ"ל. המכלול כאנציקלופדיה חרדית מניח בבסיסו את י"ג העיקרים, וזה דבר שמתאים כמובן לכל יהודי מאמין.
"עורכי אספקלריה" הם עורכי שבקיאים באומנות של שכתוב ערכים, הן בצד האנציקלופדי והן מצד כללי המכלול. הם לא ממש "נבחרים" ע"י המייסד, אם כי טכנית צריך אישור של הוועדה הרוחנית, אבל אין היכרות אישית עם העורים.גם אני ערכתי בזמנו במכלול
אין משמעות לעורכים אלא לכללים
ולא כל הכללים הם י"ג עיקרים...
כמות הדברים שנחסמו על "תרבות" לדוג' היא מאוד גדולה.מדובר במדיניות זמנית, כפי שכתוב בתבנית: "הטיפול הועבר לעורכי אספקלריה". בעתיד זה יפתח בצורה כזו או אחרת, וגם כיום ניתן להגיש בקשה שמתמלאת בד"כ במהירות. באופן כללי אין ללמוד מערכים שחסומים ע"י תבנית, כי זה אומר בסה"כ שעדיין לא הגיעו אליהם, או שלא הגיעו לקטגוריה שלהם (כמו דתות למשל). אגב, הערך שלונקק למעלה נפתח בינתיים.
עם זאת ישנם דברים מסוימים שחסומים בנטפרי עקב מגבלה כולקטיבית, (כמו בדוגמה שהביא @מישהו12 על ערכים שחסומים במכלול, בגלל השקפת עולמם של מקימי המכלול, ובעצם בנטפרי יכול להיות שהערכים האלו היו פתוחים, ורק בגלל שנטפרי החליטו לחסום את ויקיפדיה (ובצדק), אז חייבים להגיע למכלול...).
העניין הוא שהייבוא של כל הערכים הנ"ל והתבנית הייתה דרישה של נטפרי מהמכלול.
היוצר של המכלול הוא בוודאי דתי לאומי, ואני מאמין שהוא יבחר עורכי אספקלריא שגם מסכימים איתו בהשקפה.הם לא.
ובטוח שצורת הצנזורה שם לא תאמת להשקפה הד"לראשית, עורכי המכלול נמנים על כל המגזרים, ולא צריך להשתייך למגזר מסויים, פשוט נרשמים ועורכים... המציאות היה שמטבע הדברים כמעט כולם חרדים, אבל היו לנו כמה מהמגזר הדתל"י, בפרט בתקופת היסוד של המכלול.
המכלול בהגדרתו הוא אנציקלופדיה יהודית ולא חרדית, ולדעתי המושג "אנציקלופדיה חרדית" כמעט אין לו קיום, מכיוון ש"חרדי" זו הגדרה חברתית, ואנציקלופדיה צריכה להיות אובייקטיבית, ואכמ"ל. המכלול כאנציקלופדיה חרדית מניח בבסיסו את י"ג העיקרים, וזה דבר שמתאים כמובן לכל יהודי מאמין.
"עורכי אספקלריה" הם עורכי שבקיאים באומנות של שכתוב ערכים, הן בצד האנציקלופדי והן מצד כללי המכלול. הם לא ממש "נבחרים" ע"י המייסד, אם כי טכנית צריך אישור של הוועדה הרוחנית, אבל אין היכרות אישית עם העורים.גם אני ערכתי בזמנו במכלול
כמות הדברים שנחסמו על "תרבות" לדוג' היא מאוד גדולה.מדובר במדיניות זמנית, כפי שכתוב בתבנית: "הטיפול הועבר לעורכי אספקלריה". בעתיד זה יפתח בצורה כזו או אחרת, וגם כיום ניתן להגיש בקשה שמתמלאת בד"כ במהירות. באופן כללי אין ללמוד מערכים שחסומים ע"י תבנית, כי זה אומר בסה"כ שעדיין לא הגיעו אליהם, או שלא הגיעו לקטגוריה שלהם (כמו דתות למשל). אגב, הערך שלונקק למעלה נפתח בינתיים.
עם זאת ישנם דברים מסוימים שחסומים בנטפרי עקב מגבלה כולקטיבית, (כמו בדוגמה שהביא @מישהו12 על ערכים שחסומים במכלול, בגלל השקפת עולמם של מקימי המכלול, ובעצם בנטפרי יכול להיות שהערכים האלו היו פתוחים, ורק בגלל שנטפרי החליטו לחסום את ויקיפדיה (ובצדק), אז חייבים להגיע למכלול...).
נכון, אבל לא על דעת שישאר כך. חסימה "סופית" זה באמצעות תבנית "לא מתאים", אם אתה מכלולאי לשעבר אתה בטח מכיר.
-
נכון, אבל לא על דעת שישאר כך. חסימה "סופית" זה באמצעות תבנית "לא מתאים", אם אתה מכלולאי לשעבר אתה בטח מכיר.
על דעת לחסום עכשיו.
ומה אחרי זה?
מן הסתם סינון של ערך מהסוג הזה יכול להפוך אותו ללא שמיש -
טכנית להקים חברה ולהפעיל מתכנתים?, מה הבעיה?
ההחלטות של הנוהלים והתוכן המאושר והמסונן, יוחלט באמצעות רבנים השייכים לדת"ל...
בכל מקרה, גם אני סבור שדעות של המזרחי הם פסולים בעייני, גם אני סבור שאתרים שלהם חייבים להיות חסומים לכל מי שיראת שמים נוגע בליבו.
אבל מכאן ועד להגיד לדת"ל איך הוא ינהג, זה רחוק מזרח ומערב....ובדיוק בשביל זה כתבתי שנטפרי יקימו חברה אחרת בשבילהם!
אני לא מבין את הגישה שלך.
אתה דורש שאנחנו נספק לדת"ל סחורה פסולה לפי דעתנו, וכשאנחנו מסרבים זה נקרא שאנחנו 'מתערבים לו ואומרים לו איך להתנהג'???זה לא נראה לך קצת מקומם?!
ולכן הייתי מקים להם סינון שנצמד להלכה נטו, ודברים השקפתיים שהרבנים שלהם מתירים, הייתי פותח להם כדי שהם יצטרפו לכזה סינון ולא יברחו מזה.
אוי ואבוי.
ביום שזה יקרה אנחנו עוזבים את נטפרי ומקימים חברת סינון חדשה...אגב, יש גם את השולחן ערוך החמישי, אצלנו זה לא פחות הלכה
-
@אחד-תם אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
טכנית להקים חברה ולהפעיל מתכנתים?, מה הבעיה?
ההחלטות של הנוהלים והתוכן המאושר והמסונן, יוחלט באמצעות רבנים השייכים לדת"ל...
בכל מקרה, גם אני סבור שדעות של המזרחי הם פסולים בעייני, גם אני סבור שאתרים שלהם חייבים להיות חסומים לכל מי שיראת שמים נוגע בליבו.
אבל מכאן ועד להגיד לדת"ל איך הוא ינהג, זה רחוק מזרח ומערב....ובדיוק בשביל זה כתבתי שנטפרי יקימו חברה אחרת בשבילהם!
אני לא מבין את הגישה שלך.
אתה דורש שאנחנו נספק לדת"ל סחורה פסולה לפי דעתנו, וכשאנחנו מסרבים זה נקרא שאנחנו 'מתערבים לו ואומרים לו איך להתנהג'???זה לא נראה לך קצת מקומם?!
ולכן הייתי מקים להם סינון שנצמד להלכה נטו, ודברים השקפתיים שהרבנים שלהם מתירים, הייתי פותח להם כדי שהם יצטרפו לכזה סינון ולא יברחו מזה.
אוי ואבוי.
ביום שזה יקרה אנחנו עוזבים את נטפרי ומקימים חברת סינון חדשה...אגב, יש גם את השולחן ערוך החמישי, אצלנו זה לא פחות הלכה
יש פה אי הבנה
אף אחד לא ביקש שנטפרי יתנו מסלול תחת שם נטפרי
כלומר שיהיה ניתן לעבור מנטפרי אליואלא שנטפרי יקחו את הפלטפורמה
ויפתחו מוצר תחת שם אחר
עם רמת חסימה של לא תתורו באותו רמה
ובנוגע להשקפה היא תיהיה תחת שליטת חרד"ל
שיסופק ע"י ארגון בציבור החרד"ל
למה שתעזוב את נטפרי במקרה זה? -
@a0533057932 זה דבר עקום שאני (כלומר נטפרי) אספק לדת"ל מוצר פסול לדעתי.
בגלל שלדעת רבותיו זה לא פסול.אלא א"כ חושבים ביזנעס, אז כל העקוב למישור...
-
בקושי יש לנטפרי זמן לציבור החרדי.
מניין יהיה לנו זמן לעוד ציבור.
כרגע עניי עירך קודמים.אני נועל את האשכול כי זה נפיץ וזה לא אמור לקדם משהו.